Avocado

De avocado is een echt gezond superfood. Het bevat zoveel goede voedingsstoffen dat je ‘m eigenlijk dagelijks zou moeten eten. Voedingsstoffen die we dagelijks nodig hebben om gezond, fit en vitaal te blijven. Weet je trouwens dat de avocado uit Centraal-Amerika komt, hij groeit aan de advocaatboom en de Azteken noemde het ook ook wel “teelbal” . Het vruchtvlees is vrij vet, en er zijn meerdere redenen waarom je het zou eten.

5 redenen om een avocado te eten

Avocado en magnesium

De avocado is rijk aan magnesium wat een spier ontspannende werking heeft.

Magnesium speelt een belangrijke rol in de energiestofwisseling en in onze cel processen. Zo reguleert magnesium onze lichaamstemperatuur, is onder andere betrokken bij de spiercontractie, zenuwprikkeloverdracht, hartritme, bloeddrukregulatie, immuunsysteem en onze bloedglucoseregulatie.

Avocado en cholesterol

Cholesterol hebben we nodig voor de aanmaak van onze hormonen. Zowel de vrouwelijke hormonen als ook de mannelijke hormonen worden allemaal uit cholesterol gemaakt. En voor de aanmaak van al deze hormonen heeft cholesterol ook een voedingsstof nodig, namelijk de meervoudig onverzadigde vetzuren. En deze zitten volop in de avocado! Dus om je hormonen weer in balans te brengen is het dus een goed idee om de avocado in je dagelijkse eetpatroon te hebben.
Wil je meer weten over hoe je je hormonen in balans kunt brengen, lees dan het volgende blog eens: hormonen-weer-in-balans-brengen.
En wist je dat het dagelijks eten van dit gezonde superfood een positief effect heeft op het verlagen van het LDL cholesterol en het verhogen van het HDL cholesterol.

Avocado en je huid

Het klink misschien raar maar het eten van een avocado is hartstikke goed voor je huid. Door de grote hoeveelheden aan vitamine A wordt je huid heel mooi. Dus kun je huid wel iets extra’s gebruiken, of heb je bijvoorbeeld veel acne, neem dan een heerlijke avocado.

Avocado en je ogen

Wees goed voor je ogen, eet een avocado! Het bevat de stof Luteïne die je ogen beschermt en ze in een goede conditie houdt. Het voorkomt beschadiging van het netvlies, houdt je ooglens in goede conditie en is een goede voedingsbron om staar een halt toe te roepen.

Avocado en veroudering

De avocado is rijk aan meervoudig onverzadigde vetten, deze “goede” vetten hebben een ontstekingsremmende en zodoende een beschermende werking op je lichaam. Je vermindert hierdoor de kans op ziekten en het is een goede voedingsbron om er fit en vitaal mee oud(er) te worden.