De lente is begonnen en alles begint weer te bloeien. Met het zonnetje erbij zijn het prima dagen om een lekker stuk te wandelen. Helaas heeft dit voor enige tientallen procenten van de Nederlandse bevolking ook negatieve effecten. Zo ontstaan in de lente weer hooikoortsklachten. Gelukkig zijn er een aantal tips waarmee je deze klachten vermindert. Je leest ze in deze blog!

In de lente worden pollen verspreid door de wind. Deze pollen zijn voornamelijk afkomstig van verschillende grassen, de berk, hazelaar en els. Personen die last hebben van hooikoorts reageren op het stuifmeel van deze pollen. Je krijgt dan last van niezen, tranende ogen, snotteren en af en toe hoofdpijn. Hieronder staan 5 tips weergegeven die je helpen jouw hooikoortsklachten te verminderen.

1. Gebruik supplementen als tijdelijke oplossing

Als tijdelijke oplossing om jouw hooikoortsklachten direct te verminderen bestaan er diverse supplementen. Deze supplementen zijn allemaal in mijn praktijk te koop. Als je deze wil aanschaffen, neem dan contact met mij op. De supplementen die je kunt innemen zijn:

  • Vitamine C
  • Zinkmethionine
  • Ribes Nigrum
  • Antihistaminica

2. Bescherm je ogen, neus en mond

Om je ogen, neus en mond te beschermen helpt het om vaseline te smeren. Dit zorgt voor bescherming tegen het stuifmeel. Een zonnebril die goed om je ogen sluit werkt ook. Was daarnaast ook regelmatig je handen om te voorkomen dat je stuifmeel in je ogen smeert.

3. Neem preventieve maatregelen

Om te voorkomen dat je last krijgt van hooikoortsklachten, kun je een aantal preventieve maatregelen nemen. Was regelmatig beddengoed en kleding en houd je slaapkamerraam dicht. Wat ook werkt is voor het slapen gaan een douche nemen en wat vaker je haren wassen.

4. Eet honing tegen hooikoorts

Honing bestaat uit kleine hoeveelheden stuifmeel. Door het hele jaar door honing te eten, went je lichaam aan hetgeen waarvoor je allergisch bent. Zo wordt jouw immuunsysteem sterker en verminderen jouw hooikoortsklachten. De ‘Eet honing tegen hooikoorts’ methode heeft dit voorjaar geen effect meer. Het is wel goed om honing te gaan eten om volgend jaar minder last te hebben van hooikoorts.

5. Werk aan het achterliggende probleem

Hooikoortsklachten komen vaak voort uit een niet optimaal werkende darmfunctie. Na de pollentijd is het belangrijk om jouw darmflora weer gezond te maken. Door het uitvoeren van verschillende onderzoeken – histaminetest en darmflora ontlastingsonderzoek basis – komen we erachter wat het achterliggende probleem is. Dit probleem gaan we vervolgens samen aanpakken, zodat jij volgend jaar geen klachten meer hebt!

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie over hooikoorts of wil je samen zorgen dat jouw darmflora weer gezond wordt? Neem dan contact met ons op!

Ontvang onze nieuwsbrief!

Maandelijks verzenden wij een nieuwsbrief. De nieuwsbrief brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Praktijk de Waterlely! Hierin bespreken we ook alvast ons maandelijkse thema. Abonneer op onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws!