Selecteer een pagina

Alle soorten voeding

Op deze pagina vind je verschillende soorten voeding die allemaal goed zijn voor ons lichaam!

Aardperen

Wat zijn aardperen? Aardperen zijn eigenlijk een beetje de vergeten (seizoens) groenten van weleer.

Asperges

Onze vroege voorouders wisten het al, asperges waren goed voor je. Want had je last van kiespijn, dan bood de asperge uitkomst.

Avocado

De avocado is een echt gezond superfood. Het bevat zoveel goede voedingsstoffen dat je ‘m eigenlijk dagelijks zou moeten eten.

Blauwe bes

De blauwe bes is een kleine vrucht, maar speelt wel een grote rol in onze gezondheid.  
De blauwe bes is niet alleen lekker maar is vooral ook heel gezond.

Eieren

Een ei hoort erbij. Maar waar zijn deze eieren eigenlijk goed voor?

Gember

Gember is een inheemse plant, en behoort tot de familie van de specerijen. De wortelstokken van de plant worden gebruikt voor zowel de culinaire als medicinale doeleinden.

Knoflook

Knoflook werd al gebruikt in het oude Egypte, waar het door de arbeiders werd gebruikt omdat men geloofde dat het bijdroeg aan kracht en productiviteit.

Granaatappel

Wat zijn granaatappels? De granaatappel is een vrucht die zoveel geneeskrachtige eigenschappen bevat dat je deze bijna in je dagelijkse voedingspatroon zou moeten opnemen.

Dadels

Dadels groeien als trossen aan de vrouwelijke palmboom, in de vruchten bevindt zich een harde pit. Het gebruik van de dadel is al duizenden jaren oud. 

Intermittent fasting

Intermittent fasting; eczeem, diabetes, psoriasis, chronische vermoeidheid, prikkelbare darm, darmklachten. Vasten op bepaalde dagen is goed voor je.

Pompoensoep

Een pompoen is een heerlijke na-jaars groente, en komt van oorsprong uit Amerika waar het al vele eeuwen door de Indianen wordt gebruikt.

Spruitjes

Spruiten bevatten heel veel vitamine B, vitamine C en vitamine K. Ze bevatten ook nog eens veel vezels en zijn daarom een goede voedingsbron voor onze darmen. 

Meer voeding?

Natuurlijk is niet alleen bovenstaande voeding gezond. Er is nog veel meer! Daarentegen bestaan er ook soorten voeding die klachten kunnen verergeren. Een voorbeeld hiervan is histamine-rijke voeding. Een complete lijst daarvan vind je hier! We hebben ook nog een lijst gemaakt voor je met de hoeveelheid purine in voeding. Deze lijst kun je hier lezen!