Alle soorten voeding

Op deze pagina vind je verschillende soorten voeding die allemaal goed zijn voor ons lichaam!

Aardperen

Wat zijn aardperen? Aardperen zijn eigenlijk een beetje de vergeten (seizoens) groenten van weleer.

Asperges

Onze vroege voorouders wisten het al, asperges waren goed voor je. Want had je last van kiespijn, dan bood de asperge uitkomst.

Avocado

De avocado is een echt gezond superfood. Het bevat zoveel goede voedingsstoffen dat je ‘m eigenlijk dagelijks zou moeten eten.

Blauwe bes

De blauwe bes is een kleine vrucht, maar speelt wel een grote rol in onze gezondheid.  
De blauwe bes is niet alleen lekker maar is vooral ook heel gezond.

Dadels

Dadels groeien als trossen aan de vrouwelijke palmboom, in de vruchten bevindt zich een harde pit. Het gebruik van de dadel is al duizenden jaren oud. 

Eieren

Een ei hoort erbij. Maar waar zijn deze eieren eigenlijk goed voor?

Gember

Gember is een inheemse plant, en behoort tot de familie van de specerijen. De wortelstokken van de plant worden gebruikt voor zowel de culinaire als medicinale doeleinden.

Granaatappel

Wat zijn granaatappels? De granaatappel is een vrucht die zoveel geneeskrachtige eigenschappen bevat dat je deze bijna in je dagelijkse voedingspatroon zou moeten opnemen.

Histamine-rijke voeding

In voeding zit histamine. Bepaald voedsel bevat meer histamine. Deze voeding noemen we histamine-rijke voeding. Als de histamine niet goed wordt afgebroken, veroorzaakt dit verschillende klachten.

Honing voor je hooikoorts

Dagelijks een schepje honing kan al een heel verschil maken tussen het wel en niet hebben van hooikoortsklachten. Begin er in de herfst mee als je geen allergie of hooikoorts hebt. 

Intermittent fasting

Intermittent fasting; eczeem, diabetes, psoriasis, chronische vermoeidheid, prikkelbare darm, darmklachten. Vasten op bepaalde dagen is goed voor je.

De Koolrabi

De koolrabi behoort tot de zogenaamde vergeten groenten, en dat is jammer want de koolrabi heeft veel gezonde eigenschappen

Knoflook

Knoflook werd al gebruikt in het oude Egypte, waar het door de arbeiders werd gebruikt omdat men geloofde dat het bijdroeg aan kracht en productiviteit.

Pompoensoep

Een pompoen is een heerlijke na-jaars groente, en komt van oorsprong uit Amerika waar het al vele eeuwen door de Indianen wordt gebruikt.

Purine voeding

Op deze pagina vind je een overzicht van purine-rijke en purine-arme voeding.

Spruitjes

Spruiten bevatten heel veel vitamine B, vitamine C en vitamine K. Ze bevatten ook nog eens veel vezels en zijn daarom een goede voedingsbron voor onze darmen. 

Zwangerschap; goede voeding is belangrijk

Je bent zwanger en je bereid je voor op de geboorte van je kindje. Je wilt natuurlijk het beste voor je baby en daar horen de juiste voedingsstoffen bij.

10 tips van reinigende voeding voor je lever

De lever is een belangrijk orgaan wat je lichaam reinigt en schoonmaakt. Belangrijk dus om je lever te ondersteunen in zijn detoxificatie proces met goede voeding. Welke dat zijn, we hebben ze voor je op een rij gezet.