Ziektebeelden

Op deze pagina lees je de ziektebeelden die Praktijk de Waterlely kan behandelen. 

Alle soorten ziektebeelden

Er bestaan veel ziektes waar een mens last van kan krijgen. Bij Praktijk de Waterlely behandelen we verschillende ziektebeelden door middel van orthomoleculaire geneeskunde. Op deze pagina staan al de ziektebeelden die we kunnen behandelen op een rijtje!

Allergie en de werking van probiotica

Een allergie is vervelend en vooral belastend voor je. Je hebt last van boompollen of grassen of van een voedingsmiddel dat je lichaam niet goed kan verdragen. Hoe fijn zou het dan zijn dat je dit in de acute fase kan ondersteunen met een specifiek probioticum zodat je klachten in ieder geval verminderen! 

Blaasontsteking

Een blaasontsteking is een aandoening aan de urinewegen (urineweginfectie). De ontsteking kan behalve in de blaas ook in de urineleiders en in de urinebuis zitten. Wanneer een blaasontsteking niet op tijd wordt behandeld, kan er een ontsteking van de nieren ontstaan (nierbekkenontsteking).

Koortslip

Je hebt van die dagen dat je voelt dat er ‘iets’ aan zit te komen. En dan ineens is het er ook. De koortslip. Zichtbaar als blaasjes op de lip, onder de neus, bij het oog, of zelfs bij de genitaliën. Een koortslip wordt veroorzaakt door het Herpes Simplex Virus Type 1 (Hsv1). Op een keer ben je besmet geraakt met het virus en het blijft dan ook levenslang in je lichaam zitten, slapend in de zenuwen. Hier lees je wat je zelf aan een koortslip kan doen!

Magnesium

Heb je last van futloosheid, prikkelbaarheid of hartkloppingen? Of heb je andere klachten? De kans bestaat dat je een tekort hebt aan het onmisbare mineraal: magnesium. Gelukkig is dit tekort op een eenvoudige manier aan te vullen. Hoe dan? Dat lees je hier!

Psoriasis

Psoriasis is een niet-besmettelijke chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt door dikke rode schilferende plekken die vooral voorkomen op de ellebogen, de knieën en het behaarde hoofd. De oorzaak hiervan ligt vaak bij het immuunsysteem dat tegen zichzelf keert. Hier lees je dat je dit onder andere behandelt met behulp van vitamines en aminozuren. 

Slechte adem

Een slechte adem wordt ook wel halitose genoemd. Het is een lastig probleem, zowel voor jezelf als voor je omgeving. Voor de omgeving is het vaak moeilijk om je op een slechte adem te wijzen. Hierdoor heb je het zelf vaak niet in de gaten dat je een slechte adem hebt. Oorzaken en oplossingen lees je hier. 

Slecht slapen

Als je structureel niet goed slaapt, is er ook geen rust om je lichaam te laten herstellen. Het gevolg: je bent niet uitgerust, je wordt moe, kribbig, je hebt een kort lontje en je eet te veel (ongezond) of je eet juist helemaal niet. In deze fase zien we dat er een chronische ziekte zich aan het ontwikkelen is, want je lichaam heeft de rust niet om het te repareren, het op te lossen. We geven je daarom tips om wel weer goed te kunnen slapen!

Stress

In de huidige maatschappij hebben we veel met stress te maken. Maar wat veroorzaakt nu die stress, wat doet stress met je en hoe kun je daar beter mee omgaan? Wij hebben daar antwoord op!

Zonneallergie

Een zonneallergie ontstaat wanneer je lichaam teveel histamine heeft aangemaakt. Het is als het ware een uitlaatklep voor je lichaam om te laten zien dat de zon je immuunsysteem dusdanig heeft geactiveerd dat je lichaam daarop gaat reageren. Je krijgt dan last van bultjes, rode vlekken, jeukende handen etc. Maar wat kun je daar nu tegen doen?

De ziekte van Crohn

De ziekte van Crohn is een chronische ontsteking aan het slijmvlies van de darmwand. Op deze pagina lees je bijbehorende klachten en hoe je deze kunt behandelen.