Allergische aandoeningen 

Een allergische aandoening heeft grote invloed op het dagelijks functioneren. Je wordt beperkt door tranende ogen, jeuk – eczeem of een loopneus en heeft ook nog eens invloed op je humeur. 

Allergie en het gebruik van probiotica

 

Een allergie is vervelend en vooral belastend voor je. Je hebt last van boompollen of grassen of van een voedingmiddel dat je lichaam niet goed kunt verdragen. Vooral in de periode dat de boompollen of grassen in de lucht hangen heb je extra veel last en het beperkt je in je dagelijkse ritme.

Je hebt last van een verstopte neus, loopneus – jeuk – tranende ogen en soms ook uitslag van eczeem.

Hoe fijn zou het dan zijn dat je in de acute fase dit kan ondersteunen met een specifiek probioticum zodat je klachten in ieder geval kunnen verminderen! 

Een probioticum die speciaal is gemaakt om jouw allergische klachten te ondersteunen in de tijd dat je er de meeste hinder van hebt. 

 

Allergie en onze darmen 

Onze darmen – het microbioom – heeft een belangrijke rol in het moduleren van allergische klachten. Want het zijn juist onze darmen die ons moeten beschermen tegen indringers van buitenaf. Wat we echter zien, is dat we tegenwoordig steeds minder vaak in aanraking komen met allerlei bacteriën dan vroeger.

Kinderen spelen minder buiten, komen minder vaak op een kinderboederij. En het zijn nu juist die bacteriën die in ons lichaam een plaats in zouden nemen als lichaamseigen, als dat van lichaamsvreemd. 

Onze weerstand heeft daarom minder kans om een goede weerstand tegen al deze “vreemde” bacteriën op te bouwen en dat zien we terug in het ontstaan van allerlei allergische klachten. 

Om een allergische reactie te willen behandelen wil je natuurlijk eerst weten waar het vandaan komt. Reageert jouw lichaam op voeding, op gras- of boompollen of zijn het jouw darmen die niet goed zijn “afgesteld”

Gelukkig zijn daar tegenwoordig hele mooie testen (diagnostiek) voor om dat uit te zoeken. Welke dat zijn vind je hier: 

* darmtherapie screening 
* voedselintolerantie testen 

Want als je weet waar het vandaan komt, dan kan je het ook daadwerkelijk gaan behandelen! 

 

Allergie en de werking van probiotica 

In de tijd dat je erg veel last hebt van je allergie, dan kan ik je een speciaal probtiocum aanraden. Een probiotica die speciaal is samengesteld om je weerstand (immuunsysteem) positief te beïnvloeden zodat jij minder last hebt van je allergie!

Want, hoe fijn zou het zijn als je er minder last van hebt! 

 

Wil je er meer over weten, bel dan met Praktijk de Waterlely – Petra Vermeer –  (06 – 385 05 128) zodat ik het naar je kan toesturen of maak een afspraak zodat we je allergie kunnen gaan behandelen.