Buikpijn bij kinderen behandelen

Kinderen kunnen behoorlijk buikpijn hebben. De buik is voor een kind het gevoelscentrum van alle emoties. 

R

Darmspecialist

R

Vergoed door de verzekeraar

R

Psychosociaal coach

Buikpijn bij kinderen behandelen 

Buikpijn; wacht je dan af tot het over gaat of ga je zelf tot actie over en laat je buikpijn bij kinderen behandelen?

Want je kindje heeft al een tijdje buikpijn, je bent al bij de huisarts geweest en die kan niets vinden. Maar je ziet aan je kind dat er iets niet klopt. Het is een beetje hangerig, eet niet goed, is moe en kan ondanks dat het hartstikke moe is kan het niet goed slapen.

Buikpijn bij kinderen behandelen

Buikpijn en de voeding

Kinderen kunnen behoorlijk buikpijn krijgen als ze bepaalde voeding niet goed kunnen verdragen.

Een goed voorbeeld daarvan is gluten die in de haver, gerst, tarwe, kamult en spelt zit.
Maar ook een veel gehoorde klacht is dat ze melk niet goed kunnen verdragen. Lactose vrije melk- of melkproducten is dan een goede optie.

Gluten beschadigen de darmwand en daar kan je kindje behoorlijk last en buikpijn van krijgen. Gelukkig kun je tegenwoordig ook heel veel glutenvrije producten kopen. Je kunt het een tijdje proberen om de gluten weg te laten en ga eens kijken hoe je kindje daarop reageert.

Wil je precies weten of je kindje gluten echt niet goed kan verdragen? Dan kun je daar de darmflora – ontlastingsonderzoek glutenintolerantie voor aanvragen. Deze test laat zien of je wel of niet tegen gluten kunt.

Buikpijn bij kinderen behandelen

Tips tegen buikpijn 

* neem de tijd om rustig te eten  

* eet aan tafel en verstoor dit niet door een tv of tablet 

* varieer de maaltijden met voldoende verschillende groenten en vezels

* bouw voldoende rust in voor je kind 

* laat je kindje voldoende bewegen 

Slapeloosheid

Niet goed kunnen slapen kan bijdragen aan het hebben van buikpijn 

Darmklachten en diarree

Darmklachten is een veel gehoorde klacht bij buikpijn

Gespannen buik

Een warme kruik kan helpend zijn voor een gespannen buik. 

Bouw een ritme in

Rust – Reinheid en Regelmatig is belangrijk voor een kind. 

Buikpijn en parasieten

Misschien heeft jouw kindje wel een parasiet opgelopen.

Tegenwoordig gaan de kinderen al op vroege leeftijd naar een kinderdagverblijf – crèche – of oppasmoeder waar ze al vroeg in contact komen met andere kinderen. Heel goed voor de ontwikkeling en weerstand natuurlijk, maar soms heeft het kind wat meer tijd nodig om zijn weerstand op te bouwen. Dan kan het allemaal wat te vroeg komen.

Met als gevolg dat ze vatbaarder zijn voor zoals we weleens zeggen “alles wat voorbij komt”. Dat kan ook een vervelende parasiet zijn. En die kan voor behoorlijke buikpijn zorgen!

Maar hoe weet ik nu of het parasiet is? Misschien is het wel wat anders!

Tuurlijk, dat is ook zo, niet iedereen draagt een vervelende parasiet bij zich. Maar als de ontlasting heel erg stinkt en vaak brijig is, dan kan de boosdoener best een parasiet zijn.

Gelukkig kun je dit tegenwoordig heel gemakkelijk laten testen. Dit kan met een darmflora- ontlastingsonderzoek parasieten test.

Een ontlastingsonderzoek kun je prima thuis doen. Je bestelt de test in de webshop en enige dagen later krijg je het afnamemateriaal en verzendenveloppe thuis gestuurd. Het enige wat je zelf hoeft te doen, is thuis een potje ontlasting te vullen van je kindje en op te sturen naar het laboratorium RP Vitamino. Ongeveer 2 weken laten ontvang je de uitslag per e-mail.

Wil je ook dat je kindje geen buikpijn meer heeft? 

We zijn bij Petra geweest met onze zoon van 3 jaar. Hij klaagde vaak over buikpijn. Met een ontlastingsonderzoek kwamen we erachter wat de oorzaak was van zijn klachten. Door de voeding aan te passen, en met specifieke supplementen zijn de buikklachten na 6 maanden helemaal over. Hij groeit nu weer goed en is een leuk en vrolijk mannetje. 

Saskia

Onze dochter van 9 jaar had aanhoudende rare ontlasting. De ene keer heel veel, de andere keer wilde het helemaal niet komen. Wat natuurlijk voor veel buikpijn zorgde. Na een bezoek aan de praktijk heeft Petra goede tips voor onze dochter gegeven waar we mee aan de slag zijn gegaan.

En nu na 3 maanden heeft onze dochter bijna geen buikpijn meer. En dat is hartstikke fijn. 

Ellen

Onze zoon van 6 maanden kampte veel met eczeem. Over zijn hele lichaam was deze uitslag te zien, en ondanks deze klachten bleef hij zelf wel vrolijk. Maar het was zo erg en vurig dat we er iets aan wilde doen. Omdat hij nog zo klein was konden we maar kleine stapjes vooruit zetten. Ik gaf nog steeds borstvoeding, en nadat ik zelf een voedselintolerantie test had gedaan kwamen we erachter dat ik voornamelijk voor de klachten van onze zoon zorgde. Ik at namelijk heel veel producten waar ik zelf niet tegen kan, en die via de borstvoeding bij onze zoon terecht kwam. Nu ik weet wat ik kan eten, en met behulp van Petra haar voedingsvoorstellen is onze zoon nu langzaam maar zeker van zijn eczeem klachten af. 

Marije

Wil je ook van je buikpijn klachten afkomen?

Maak dan een afspraak of bekijk hieronder de producten die je kunnen helpen.

Privé: Probiotica voor een gezonde darmflora

 95,50

Darmflora-ontlastingsonderzoek Gluten intolerantie test

 79,95

Privé: Darmflora-ontlastingsonderzoek basis

 216,50

Darmflora-ontlastingsonderzoek Parasieten test

 175,00

Hoe weet je hoe ontlasting eruit hoort te zien

 

Kijk ook eens naar hoe ontlasting er eigenlijk uit hoort te zien, dan kun je alvast kijken of je iets afwijkend ziet. Het is soms wat lastiger te zien met de toiletten van tegenwoordig, want alles is zo verdwenen.  Als je niet zeker weet of de ontlasting van je kindje normaal is, lees dan het volgende blog: wat je nog niet wist of je ontlasting 

 

Probiotica bij buikpijn

Probiotica bestaan uit lichaamseigen darmbacteriën die in onze darmen thuishoren. Je kunt daar door allerlei redenen een tekort aan hebben, en dat kan allerlei klachten veroorzaken, zo ook buikpijn. Dus ook een behandeling met een probiotica kan uitkomst bieden!

Wil je ook dat je kindje weer zonder buikpijn rondloopt? Aarzel niet en maak een afspraak zodat we de oorzaak van de buikpijn kunnen achterhalen en de buikpijn kunnen behandelen.  

wat je nog niet wist over je ontlasting

Wil je ook van je buikpijn klachten afkomen?

In de afgelopen jaren heb ik mee mogen maken dat het niet alleen om stofjes, bacteriën, darmflora en voeding gaat. Het gaat heel vaak over onze “mind-set”. Hoe belemmerde overtuigingen jouw eigen genezingsproces in de weg kunnen staan.

Want waar krijg jij energie van
En waar lekt jouw energie naar weg 

Gebruik je je energie voor jezelf, of juist voor een ander?

Als darmspecialist weet ik als geen ander hoe jouw spijsvertering, hormonen en je darmen behoren te werken. 

Maar je darmen zijn ook je tweede brein en zijn in staat om gedachten om te zetten in allerlei klachten, waaronder buikklachten.

Daarom is de combinatie ook zo mooi, we kunnen de psychische kant benaderen en tegelijkertijd ook het fysieke.

Op deze manier behandelen we het van beide kanten.

Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken?
Ik wil je graag helpen om te ontdekken wat je nodig hebt, zodat je weer in de goede richting ga bewegen.

Wil je ook van je buikpijn klachten afkomen?

Over Petra

 

Even voorstellen! Ik ben Petra Vermeer. Voor geruime tijd ben ik werkzaam geweest in de reguliere gezondheidszorg. Er is een vraag die me daarbij altijd bezig heeft gehouden. Het ‘waarom’.

Waarom worden we ziek? Waarom hebben steeds meer mensen last van een chronische ziekte, darmklachten, allergie of eczeem.

De antwoorden op deze vragen heb ik veelal gevonden tijdens mijn studie  Orthomoleculaire Geneeskunde.  Deze heb ik aangevuld met meerdere specialisaties op het gebied van darmklachten en een psychosociale coach opleiding.  Want als de “mind” niet meewerkt, werkt het lijf ook niet mee. 

Gezonde darmen (gezonde weerstand) is de basis voor als je een zwangerschaps wens hebt, je zwanger bent, is de basis in de opbouw van de weerstand van je kindje, puber en volwassenen. Want wist je dat zelfs tot 80% van je gehele weerstand komt voort uit je (gezonde) darmen.  En dat is toch niet geheel onbelangrijk.

Hooikoortsklachten