Darmflora- ontlastingsonderzoek basis

Darmflora- ontlastingsonderzoek basis 

Bij de test “darmflora- ontlastingsonderzoek basis” geeft een duidelijk beeld of je darmklachten worden veroorzaakt door een verteringsprobleem, een gist (Candida), een schimmel.  Ook ontstekingsreacties in de darm geven tal van klachten van chronische vermoeidheid, een prikkelbare darm, eczeem, psoriasis  tot aan concentratieproblemen toe.

 

Overgroei met gisten

Heb je een opgezette buik, winderigheid of een brijachtige ontlasting? Een Candida kan deze klachten veroorzaken, door middel van deze test kom je er achter of je er een Candida in je darmen zit.

 

Verteringsproblemen

Een goede vertering van het voedsel zorgt voor een goede opname en doorvoer. Het gebruik van een maagzuurremmer kan een verstoring geven aan de vertering, dit omdat de zuurtegraad kan gaan afwijken.

Verteringsproblemen geven ook klachten als vettige ontlasting, dit merk je als je de borstel nodig hebt na een toilet bezoek. Een hogere afscheiding van vetten in de ontlasting kan te maken hebben met een niet optimale werking van lever, galblaas of alvleesklier.

 

Wil je weten wat “normale ontlasting” is kijk dan even op “wat je nog niet wist over jouw ontlasting”

 

Secretoir-IgA (sIgA)

Immunoglobulinen spelen een belangrijke rol in de afweersysteem van ons lichaam.  Zij vormen als het ware een bescherming tegen tal van organismen zoals bacteriën, virussen en parasieten. Als we een te laag Secretoir IgA (sIgA) hebben dan werkt onze verdediging niet meer goed. We zien dat er vaker ontstekingen zijn van het slijmvlies, zoals de blaas, neus, keel en ook onze darmen. Bij een verhoogt sIgA duidt dit vaak op een (doorgemaakte) infectie. Heb je last van darmklachten dan zien we ook vaak een verlaagde waarde van het sIgA, dit kan weer allerlei oorzaken hebben zoals teveel stress, antibioticagebruik, glutenintolerantie of een aangeboren tekort.

 

Beta-defensine-2

Beta-defensine-2 is als het ware een natuurlijke ontstekingsremmende stof die vrijkomt bij een infectie. Het wordt alleen geproduceerd door het slijmvlies van de dikke darm geproduceerd. Een verhoogde waarde komt vaak voor bij een besmetting met een parasiet.

 

Darmflora- ontlastingsonderzoek basis 

 

Door het bestellen van de test “darmflora- ontlastingsonderzoek basis, ontvang je enkele dagen later een envelop met daarin het afnamemateriaal en een aanvraagformulier thuisgestuurd.

De ontlasting schep je heel gemakkelijk thuis in het daarvoor bestemde afnamemateriaal, en daarna stuur je het in het geheel op naar het laboratorium “RP Vitamino”. 

Uiterlijk twee weken later ontvang je de uitslag per e-mail.  Is de uitslag niet duidelijk of wil je meer informatie, boek dan een half uurtje uitleg of reserveer een consult waarin je alles wordt uitgelegd.

 

Je kunt natuurlijk ook van te voren contact opnemen om te vragen welke test je het beste kunt aanvragen.

 

Meer onderzoeken

Bij onze praktijk kun je meerdere ontlastingsonderzoeken laten uitvoeren. Op deze pagina vind je ze allemaal!