Darmflora- ontlastingsonderzoek glutenintolerantie

Beschrijving

Denk je dat je overgevoelig bent voor gluten, dan geeft de darmflora- ontlastingsonderzoek gluten intolerantie test je duidelijkheid.

 

Wat zijn gluten

Gluten zijn eiwitten die aanwezig zijn in granen zoals tarwe, rogge, gerst en spelt.

Ben je overgevoelig voor gluten dan reageert je lichaam op deze eiwitten. De meeste mensen hebben een milde (over)gevoeligheid waarbij het noodzakelijk is om gluten tijdelijk uit je voedingspatroon te schrappen. Maar je kunt ook een levenslange overgevoeligheid (intolerantie) hebben. Bij een levenslange overgevoeligheid reageert je lichaam altijd op alle gluten die binnen komen en die je op geen enkele manier kunt verdragen, dit noem je dan Coeliakie.

 

Bij welke klachten moet je denken aan een
darmflora- ontlastingsonderzoek gluten intolerantie test

  • buikpijn
  • winderigheid
  • opgezette buik
  • vermoeidheid
  • huidklachten
  • bloedarmoede
  • coeliakie
  • groeiachterstand bij kinderen
  • adhd
  • concentratie problemen

 

Je lichaam heeft moeite om gluten te verteren en reageert hierop met klachten zoals diarree, verstopping, een opgezette buik, plakkerige ontlasting of gewichtsverlies. Naast verteringsklachten kunnen ook ergens anders in het lichaam ontstekingsreacties zich gaan ontwikkelen.

Problemen aan de slijmvliezen (luchtweginfecties, vaginale infecties, mond, dunne darm, maag) huidproblemen (eczeem, psoriasis) artrose en zelfs de hersenen (concentratieverlies en adhd) kunnen allemaal te maken met een gevoeligheid voor gluten. Wil je meer weten wat gluten aan klachten kan veroorzaken, lees dan het blog ben jij gevoelig voor gluten.

 

Wat testen ze bij een gluten intolerantie test

Bij een darmflora- ontlastingsonderzoek gluten intolerantie test, onderzoeken we de ontlasting op markers die antilichamen tegen gluten (anti-gliadine en anti-transglutaminase) opsporen.

Heb je verhoogde markers in je ontlasting dan geeft dat aan dat je lichaam op een negatieve manier reageert op gluten. Om dit te compenseren worden er specifieke antilichamen gemaakt, wat weer een verhoogde kans geeft op ontstekingen.

 

 

Darmflora- ontlastingsonderzoek glutenintolerantie test voor thuis bestellen

Door het bestellen van de gluten intolerantie test ontvang je enkele dagen later een envelop met daarin het afnamemateriaal en een aanvraagformulier thuis gestuurd.

Dit vul je thuis op je gemak het buisje en daarna stuur je op het naar het laboratorium.

Uiterlijk twee weken later ontvang je de uitslag per e-mail. Is de uitslag je niet helemaal duidelijk of wil je meer informatie, boek dan een half uurtje kennis of reserveer een consult waarin je alles wordt uitgelegd.

 

Je kunt natuurlijk ook van te voren contact opnemen om te vragen welke test je het beste kunt aanvragen.