Darmflora- ontlastingsonderzoek histamine 

Beschrijving

Heb je last van allergische klachten, denk dan eens aan een histamine test. 

 

Maar wat is histamine 

Histamine is een stof en een neurotransmitter die een regulerende functie heeft. Als je er teveel van hebt of je bent er overgevoelig voor dan merk je dat aan de volgende symptomen: 

  • hartkloppingen 
  • jeuk (aan de neusopeningen, oren en ogen) 
  • hooikoorts 
  • hoofdpijn
  • ontlasting die brijachtig is (diarree) 
  • slapeloosheid 

 

Hoe kom ik aan zoveel histamine 

Histamine werkt als een regulator, maar als er meerdere oorzaken het histamine gehalte omhoog duwen dan kan er een overload ontstaan. de histamine komt dan vrij in de slijmvliezen zoals longen, neus en ogen, het bloed en de huid. 

Je ziet dat als je bijvoorbeeld bultjes krijgt na het zonnebaden. 

Het kan ook zijn dat er ontstekingsreacties in het lichaam aanwezig zijn die het histamine gehalte omhoog stuwen. Dat zie je bij het drinken van een glaasje rode wijn of het eten van een blokje (oude) kaas. 

Ook kun je een tekort hebben aan bepaalde enzymen die de overload aan histamine weer moeten afbreken. 

 

Histamine-rijke voeding

Voeding kan ook een histamine reactie uitlokken, bepaalde voedingsmiddelen doen dat meer dan de ander. 
Ik heb ze voor je op een rijtje gezet zodat je gemakkelijk kunt kijken welke voeding rijk aan histamine is zodat je die in ieder geval kunt weglaten. 

 

Waarom dan een histamine test 

Als je weet hoeveel histamine er in het lichaam aanwezig is, dan kun je er een goed en gedegen behandelplan voor opstellen. Anders zou het zo maar kunnen zijn dat je verkeerde supplementen voorgeschreven krijgt die een averechtse werking hebben. 

Daarnaast is het natuurlijk wel belangrijk om te gaan onderzoeken waarom er zoveel histamine wordt aangemaakt, maar dat is een volgende stap om dat uit te gaan zoeken! 

 

Histamine test voor thuis bestellen 

Door het bestellen van de histamine test ontvang je enkele dagen later een envelop met daarin het afnamemateriaal en een aanvraagformulier thuis gestuurd. 

Dit vul je thuis op je gemak op jouw tijd en daarna stuur je op het naar het laboratorium. 

Uiterlijk twee weken later ontvang je de uitslag per e-mail. Is de uitslag je niet helemaal duidelijk of wil je meer informatie, boek dan een half uurtje kennis of reserveer een consult waarin je alles wordt uitgelegd. 

 

Je kunt natuurlijk ook van te voren contact opnemen om te vragen welke test je het beste kunt aanvragen.