De gezondheid van je baby 

De gezondheid van je baby; je hebt je er al zo lang op verheugd, naar uitgekeken en eindelijk is het dan zover; de geboorte van je kindje.

En je wilt natuurlijk het beste voor je baby, dus je koopt de mooiste spulletjes, richt de babykamer in met het mooiste ledikantje en je zorgt ervoor dat je baby het aan niets ontbreekt.

Of toch wel?

 

de gezondheid van je baby
de gezondheid van je baby
de gezondheid van je baby

De eerste 1000 dagen van je baby

 

Want de gezondheid van je baby en de opbouw van zijn darmflora daar had je misschien nog niet aan gedacht. Hoe belangrijk de eerste 1000 dagen zijn van je kindje in de rest van de ontwikkeling van zijn of haar weerstand.

Je kindje ontwikkelt zijn darmflora in deze eerste 1000 dagen, dus zeg maar de eerste 3 jaar van zijn leven. In deze periode wordt de darmflora aangelegd en daarmee ook het achterliggende immuunsysteem.

 

 

 

 

De gezondheid van je baby en de opbouw van zijn immuunsysteem

Dit immuunsysteem is ontzettend belangrijk voor de opbouw van zijn weerstand en het tegengaan van allerlei allergieën en ziekten. Kindertjes die vaak huidklachten, berg, eczeem, veel snottebellen en vaak voorkomende oorontstekingen hebben zijn een teken van een niet gezonde opbouw van de darmflora.

 

 

Eczeem bij kinderen
Slijmerige hoest bij kinderen

Opbouw van de darmflora

 

De eerste aanzet tot een goede opbouw van deze darmflora is het geboren worden via een natuurlijke bevalling. De bacteriën die in het geboortekanaal behoren te zitten geven een start voor een gezonde darmflora, dat noemen ze ook wel de fecale hap. Onderzoek wijst uit dat deze start enorm belangrijk is voor de opbouw van de weerstand van je baby. 

 

Borstvoeding voor een goede start

 

Ook het geven van borstvoeding zorgt er niet alleen voor dat je baby de juiste voeding binnenkrijgt, het aanleggen van je baby aan de borst zorgt er ook nog eens voor dat er telkens hele kleine hoeveelheden bacteriën aan de baby worden aangeboden. En al zijn deze maar minimaal, ze dragen wel bij tot de opbouw van een gezonde darmflora.

 

 

zwanger
zwanger

De gezondheid van je baby begint al in de zwangerschap

 

Recentelijk hebben wetenschappers ontdekt dat de opbouw van de darmflora niet alleen wordt gestimuleerd met de fecale hap en door het geven van borstvoeding. Maar dat de moeder een klein deel van een gezonde darmflora al doorgeeft in de zwangerschap!

Hoe mooi is het dan ook dat je in het laatste trimester van je zwangerschap je eigen darmflora kunt optimaliseren zodat je in staat bent om een gezonde start aan je baby door te geven.

 

 

Je kunt er zelf al iets aan doen

 

Hoe mooi is het dat je zelf al een verschil kunt maken in de gezondheid van je baby door zelf specifieke probiotica in te nemen. Je geeft deze in de zwangerschap dus al door aan je kindje. Want een goede start voor je baby is ontzettend belangrijk. En je wilt toch het beste voor je kindje!

 

probiotica
 

 

 

Wil je meer weten neem dan contact op met Praktijk de Waterlely. Kom gerust langs en maak een afspraak om jouw darmflora gezond te maken zodat je nog beter in staat bent om jouw kindje te laten stralen. 

 

Ontvang onze nieuwsbrief!

Maandelijks verzenden wij een nieuwsbrief. De nieuwsbrief brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Praktijk de Waterlely! Hierin bespreken we ook alvast ons maandelijkse thema. Abonneer op onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws!