Een ei hoort erbij

Maar waar zijn eieren dan goed voor?

Eieren zijn een goede eiwitbron

Eieren zijn een prima en een volwaardige eiwitbron.
Onze spieren, hormonen en bindweefsel zijn er dol op. Het bevat alle aminozuren die ze nodig hebben, maar het is ook een brandstof en een transportmiddel die ervoor zorgt dat alles netjes op de plek komt waar het nodig is.

Eieren en goede vetzuren

Eieren bevatten ook veel goede vetzuren, zoals de Omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren hebben een belangrijke rol in het beschermen van ons lichaam tegen ongewenste indringers, ze reguleren het immuunsysteem, hebben een gunstige invloed op onze stemming, gedrag en denkvermogen.

Eieren en vitamines

Het bevat ook veel vitamines zoals vitamine A & D, vitamine B2 en B12 en de mineralen; selenium, ijzer en zink. .

Eieren en ons cholesterol

Eieren bevatten de stof choline, een stof die betrokken is bij het ontgiften van de lever. Wanneer er te weinig choline aanwezig is, kan de lever het vet en cholesterol niet goed afvoeren en worden deze opgeslagen in de lever. Bij een lever die niet meer goed kan ontgiften wordt er meer LDL-cholesterol aangemaakt. Het eten van eieren zorgt ervoor dat de lever goed kan blijven ontgiften en dat er minder LDL-cholesterol in het bloed circuleert.

Eieren en onze darmen

Eieren zorgen ervoor dat het onze spijsvertering en de doorstroom in onze darmen stimuleert. Als je last hebt van obstipatie neem dan eens een eitje en wellicht heb je een betere stoelgang.

Eieren voor een betere concentratie

Eieren bevat de stof choline. Choline is een stof die een gunstige werking heeft op hart- en bloedvaten, en heeft een gunstig effect op de prikkeloverdracht in onze hersenen. Choline is ook een neurotransmitter en zorgt ervoor dat het lichaam in een toestand van rust en herstel kan komen. Onze hersenen gebruiken choline als bouwstof en hebben een belangrijke functie bij leerprestaties, kortetermijngeheugen, opwinding en het beloningssysteem in de hersenen.

Kortom een ei hoort erbij!