Janny

Met mijn 75 jaar had ik nog steeds dagelijks last van opvliegers waar ik ’s nachts vaak van wakker werd!
Op aanraden ben ik naar Petra van Praktijk de Waterlely gegaan.

Petra weet goed wat ze doet, ze stelt de juiste vragen en legt je in alle rust en tijd uit wat het probleem is en hoe het is ontstaan. Ze is een fijn persoon om mee te praten, ook op andere gebieden dan alleen maar gezondheidsklachten. Ik heb meer inzicht gekregen hoe mijn gezondheidsproblemen uit het verleden, met mijn klachten van het heden te maken hebben.

Ook heeft ze de kwaliteit van mijn bloedvaten getest en een goed en duidelijk advies gegeven wat je er zelf aan kunt doen door middel van voeding. Ik ben een aantal maanden bij haar onder behandeling geweest en mijn opvliegers zijn sterk verminderd. De kosten van de behandeling kan ik ook nog eens declareren bij de ziektekostenverzekering zodat de behandelingen niet zo duur zijn.

Ik kan Petra zeker aanbevelen bij andere mensen.

Hanneke

Met mijn 52 jaar had ik op een gegeven moment wel erg veel en vaak last van die hittevlagen, opvliegers! Overdag echt elk half uur, leek het wel en ’s nachts toch ook regelmatig. Ook lag ik dan gewoon minstens 1 uur klaarwakker en kon de slaap niet meer vatten. Petra had al eens aangegeven dat zij mij hier wel mee kon helpen, maar ik was terughoudend. Het hoorde er nou eenmaal bij en ik slik liever geen pillen. Het zou vanzelf wel een keer overgaan dacht ik. Op een gegeven moment vond ik het toch echt niet leuk meer en heb toch wat meer informatie gevraagd aan Petra.

Ze vertelde dat zij mij een supplement kon geven, dat mijn hormonen weer in balans zou brengen. Puur natuurlijke ingrediënten, geen hormonen. Nou, vooruit, ik ging het toch maar proberen. Eerst 1 maand. Na 2 weken dacht ik echt al wel enige verbetering te merken. En na de eerste maand wist ik het zeker: het was écht minder geworden! Petra adviseerde me om nog 1 maand eraan vast te plakken. En zowaar: na die 2 maanden waren mijn opvliegers verdwenen en ik kon ook gewoon weer doorslapen! Wat heerlijk zeg, dat had ik dus echt eerder moeten doen.

Hoe het supplement precies werkt, snap ik niet helemaal, maar Petra weet echt wel wat ze doet en waar ze het over heeft. Ze is heel rustig, geduldig én deskundig en altijd bereid om uit te leggen hoe iets werkt. Dit doet ze in heldere taal en erg overtuigend zonder je iets op te willen dringen. Ook op het gebied van voeding kan ze aanvullende adviezen geven in verband met de klacht waarmee je komt. Dus welke voedingsmiddelen extra ondersteunend voor je kunnen zijn.

Dus, heb je een gezondheidsprobleem waar je op een natuurlijke manier een oplossing voor zoekt en waarbij de tijd en aandacht genomen wordt om naar je te luisteren, dan ben je bij Petra zeker aan het goede adres! Niet te lang twijfelen, gewoon een afspraak maken.

 

Patrice

1,5 jaar geleden had ik voor de eerste maal contact genomen met Petra omdat ik een zonneallergie had. Elk jaar moest ik 4 maanden naar de PUVA (lichttherapie) om jaarlijks van de zomer te kunnen genieten.

Dit was ik beu en er moest een oplossing komen.

Heel dit proces had dus duidelijk te maken met mijn darmen. Na een aantal onderzoeken, zijn we tot het besluit gekomen dat het een lange weg ging worden om tot een goed eindresultaat te komen.

Petra heeft mij hier voor 100% ondersteund en professioneel begeleid, door het opmaken van perfecte behandelingsschema’s, duidelijke uitleg, opvolging, regelmatig telefonische contacten, al bij al top.

We zijn vandaag 1,5 jaar verder, en ben deze zomer op vakantie geweest naar Zwitserland en ik moet zeggen het was TOP. Lekker genoten van de zon in de bergen, gewandeld en niks last meer gehad van mijn zonneallergie.

Petra neemt haar verantwoordelijkheid en doet wat mogelijk is om oplossingen te zoeken.

Dankjewel voor je behulpzaamheid en je steun.We horen elkaar nog.

 

Rita

Het was een lange weg….

Ongeveer 3 jaar geleden begonnen de problemen met mijn darmen.

Nadat ik 2 x achter elkaar een antibioticakuur voorgeschreven had gekregen van mijn huisarts voor een blaas- en nierbekken ontsteking , was mijn darmflora verzwakt en kreeg de darmparasiet die latent aanwezig was de overhand. Na een aantal gangen in de reguliere zorg, leidde dit niet tot afdoende resultaten en de problemen bleven regelmatig terugkomen; ernstige diarree en na een poosje ook steeds slechter slapen en deprimerende gevoelens.

De natuurgeneeskundige waar ik regelmatig kom, kon ook  geen afdoende resultaten bereiken met de therapie en ik werd doorgestuurd naar Petra Vermeer. Na een gedegen onderzoek van bloed en ontlasting werd er een behandelplan op maat gemaakt. In stappen werden er bepaalde voedingsmiddelen tijdelijk in de ban gedaan. In mijn geval waren gluten en lactose de grotere boosdoeners. Ook werden er voedingssupplementen ingezet om de ontstane tekorten weer op te bouwen. Heel langzaam ging het stapje voor stapje beter. Er was mij van tevoren verteld, dat het wel een poosje kon duren. Wat ik heel prettig vond is, dat Petra de tijd nam en doorvroeg. En mij ook in Jip en Janneke taal uitlegde hoe de darmen werken( heel fijn, als je geen medische achtergrond hebt )  en hoe het komt dat een slechte werking van de darmen kan leiden tot de “onrust in mijn denken”, zoals ik het maar zal noemen.

Petra kan goed tekenen en liet mij door middel van tekeningen van de darmen zien, hoe deze omgaan met de voedingsmiddelen die wij binnenkrijgen. En hoe een verstoorde werking hiervan invloed kan hebben op hormonen, die weer allerlei signalen doorgeven aan de hersenen. Na een poosje ging het steeds beter. En toen de darmen weer in balans leken ( ik moet gluten en lactose nog steeds doseren, maar dat vind ik geen enkel probleem ) bleef er toch nog onrust in het goed slapen en uitgerust wakker worden. Er werd een supplement voorgeschreven , waardoor deze laatste hobbel genomen werd en sinds kort gaat het slapen ook beter, wat ik als een grote zegen ervaar. Als je zo lang zo onrustig geslapen hebt, kun je het haast niet geloven als dat weer beter gaat. Ik begin er vertrouwen in te krijgen dat mijn lichaam de balans weer heeft teruggevonden op deze gebieden.

Bijna overbodig om te vertellen hoe dankbaar ik Petra ben voor haar inzet en betrokkenheid…Maar toch: heel hartelijk bedankt Petra, je hebt hierdoor weer kwaliteit in mijn leven teruggebracht !!!

Natuurlijk beveel ik haar aan bij een ieder die met soortgelijke problemen kampt.

Esther

Voordat ik Petra leerde kennen leidde ik al een gezond leven, wat betreft voeding en beweging. Dat stress slecht was voor je lichaam wist ik als yogi maar al te goed, maar Petra heeft me doen inzien wat het gevolg hiervan is en in welke lagen het dan allemaal mis kan gaan.

Ik had een burn-out, chronische ontstekingen en later bleek ook een lekkende darmwand. Petra heeft met goed luisteren, (darm)testen afnemen, interpreteren van de situatie, voedingsadviezen en voedingssupplementen een bijdrage geleverd aan mijn herstel.

Het was niet altijd makkelijk om vol te houden, maar ze heeft me enorm geholpen! Ik heb van haar geleerd dat ‘gezonde voeding’  voornamelijk een individueel proces is en heb daarbij redelijk wat van mijn eigen dogma’s (havermout is altijd voor iedereen goed) los moeten laten. Ze heeft mij geleerd verbanden te zien en beter – of beter gezegd ánders –  naar mijn lichaam te luisteren.

Dank je wel Petra!

Peter

Zeer goed geholpen door Petra. Wordt eerst goed gevraagd en geluisterd waarna plan van aanpak voorgelegd wordt.

Je krijgt veel uitleg en goede behandeling. Weet heel veel over maag & darmen en hoe problemen aan te pakken.

Niks zweverig.

Fijne praktijk voor persoonlijke aanpak. Niet twijfelen maar doen!

Veel profijt van. 👌🏻

 

 

Ellen

Ik ben sinds een paar maanden bij Petra in de praktijk.

Door middel van de Neurotransmitter testen die bij haar beschikbaar zijn kreeg ik inzage en duidelijkheid hoe het met mijn belastbaarheid was, erg slecht dus, ik was al langere tijd moedeloos. Door deze test werd het voor mijn kinderen ook ineens helder wat er speelde en kon ik eindelijk werken aan de tekorten. 

De manier waarop Petra mij begeleid heeft was erg prettig, ze legde duidelijk uit wat er nodig was en wat de werking van elk supplement was.

In 6 weken tijd heb ik al minder last van stress en heb een duidelijk waarneembare verbetering van energie.

Dank je wel Petra!

 

Ellen

 

Jonas Brøg

I need to thank this briljant woman from the buttom of my being; Petra Vermeer, she’s an orthomolecular doctor.

“Ortho-what ?” I said about a year ago, when my sister in law suggested I should go meet her. I was on the brink of starting taking anti-depression pills, as I had come to the point where I couldn’t take the darkness anymore. I’d lost 22 kilo’s, stopped drinking alcohol, walked for hours outside in nature pretty much every day, stopped producing & writing for others, no coffee after 3, no screen-time at night, eating healthy, conversations with a psychologist, and lots of other minor life-tweaks, but all that didn’t really help: I still didn’t sleap at night, nor laughed to life in daytime.

Lees hier de complete ervaring>>

Ruud

Begin juli 2018 had ik een heftig ongeval met de racefiets, waarbij ik naast een klaplong ook nog een sleutelbeen, 4 ribben en 5 rugwervels brak. Dat gaf enorm veel pijn, waardoor bewegen bemoeilijkt werd en slapen bijna onmogelijk was, ondanks alle pijnstilling. Petra heeft mij enorm goed geholpen door het inzetten van diverse voedingssupplementen. Door het trauma en alle medicatie was mijn lichaam totaal uit balans en raakte de darmwand beschadigd. Na het starten van de behandeling kwam mijn herstel in een stroomversnelling terecht, waardoor ik snel weer op de been was en gelukkig ook weer goed kon slapen.  Nu 2 ½ maand verder ben ik gelukkig weer bijna volledig hersteld.

 

Wat ik ervan geleerd heb is dat de doctoren vooral inzetten op medicatie. Dat het lichaam hierdoor volledig van slag raakt, daar is in de reguliere geneeskunde nauwelijks aandacht voor. Gelukkig kon Petra hierbij prima helpen. Ik kan haar dan ook van harte  aanbevelen. Zij kijkt echt naar het grotere geheel en gaat daarmee uitermate kundig aan de slag. Super bedankt hiervoor!!!

 

Maria

Petra, jij luistert goed naar het verhaal van je cliënt en stelt daarbij zeer gerichte vragen.

Vervolgens komt er een plan van aanpak, dat goed wordt uitgelegd en toegelicht.

Ook de werking en de toegevoegde waarde van ondersteunende supplementen/ vitamines wordt helder gemaakt, zonder het gevoel te krijgen deze te “moeten”nemen.

Na jaren tobben, begint mijn darmwerking behoorlijk op orde te komen, waar ik heel blij mee ben.

Ik zal je zeker aanbevelen bij familie en vrienden!