Ik ben bij Petra onder behandeling geweest in verband met klachten aan mijn buik en keel en vermoeidheid.

Deze klachten speelde al lange tijd en kwamen gemiddelde 5x per jaar opzetten, maar bleven vaak weken hangen (met name de keelpijn). Na onderzoek/gesprek bij de huisarts was de conclusie dat ik teveel maagzuur aanmaakte en dat dit ’s nachts mijn slokdarm irriteerde. Ik kreeg daarvoor maagzuurremmers, maar deze heb ik niet ingenomen; ik wilde namelijk de oorzaak aanpakken en niet de gevolgen en tevens las ik dat er vaker sprake is van een tekort dan van een overschot.

Toen heb ik contact opgenomen met Petra. Na verschillende testen bleek ik, naast wat stressfactoren waardoor mijn weerstand daalde, intolerant voor gluten, koemelk, lijnzaad en pompoenpitten. Producten die ik regelmatig gebruikte en waardoor mijn darmen niet goed konden functioneren.

Met een aantal supplementen en met name aanpassingen in voeding zijn mijn klachten sterk verminderd.

Het is fijn om te weten wat je beter wel en beter niet kunt eten, zodat ik mijn klachten op natuurlijke wijze zelf onder controle kan houden. En daarmee werd de oorzaak van mijn klachten weggenomen zonder medicatie.

 Edgar