Het was een lange weg….

Ongeveer 3 jaar geleden begonnen de problemen met mijn darmen.

Nadat ik 2 x achter elkaar een antibioticakuur voorgeschreven had gekregen van mijn huisarts voor een blaas- en nierbekken ontsteking , was mijn darmflora verzwakt en kreeg de darmparasiet die latent aanwezig was de overhand. Na een aantal gangen in de reguliere zorg, leidde dit niet tot afdoende resultaten en de problemen bleven regelmatig terugkomen; ernstige diarree en na een poosje ook steeds slechter slapen en deprimerende gevoelens.

De natuurgeneeskundige waar ik regelmatig kom, kon ook  geen afdoende resultaten bereiken met de therapie en ik werd doorgestuurd naar Petra Vermeer. Na een gedegen onderzoek van bloed en ontlasting werd er een behandelplan op maat gemaakt. In stappen werden er bepaalde voedingsmiddelen tijdelijk in de ban gedaan. In mijn geval waren gluten en lactose de grotere boosdoeners. Ook werden er voedingssupplementen ingezet om de ontstane tekorten weer op te bouwen. Heel langzaam ging het stapje voor stapje beter. Er was mij van tevoren verteld, dat het wel een poosje kon duren. Wat ik heel prettig vond is, dat Petra de tijd nam en doorvroeg. En mij ook in Jip en Janneke taal uitlegde hoe de darmen werken( heel fijn, als je geen medische achtergrond hebt )  en hoe het komt dat een slechte werking van de darmen kan leiden tot de “onrust in mijn denken”, zoals ik het maar zal noemen.

Petra kan goed tekenen en liet mij door middel van tekeningen van de darmen zien, hoe deze omgaan met de voedingsmiddelen die wij binnenkrijgen. En hoe een verstoorde werking hiervan invloed kan hebben op hormonen, die weer allerlei signalen doorgeven aan de hersenen. Na een poosje ging het steeds beter. En toen de darmen weer in balans leken ( ik moet gluten en lactose nog steeds doseren, maar dat vind ik geen enkel probleem ) bleef er toch nog onrust in het goed slapen en uitgerust wakker worden. Er werd een supplement voorgeschreven , waardoor deze laatste hobbel genomen werd en sinds kort gaat het slapen ook beter, wat ik als een grote zegen ervaar. Als je zo lang zo onrustig geslapen hebt, kun je het haast niet geloven als dat weer beter gaat. Ik begin er vertrouwen in te krijgen dat mijn lichaam de balans weer heeft teruggevonden op deze gebieden.

Bijna overbodig om te vertellen hoe dankbaar ik Petra ben voor haar inzet en betrokkenheid…Maar toch: heel hartelijk bedankt Petra, je hebt hierdoor weer kwaliteit in mijn leven teruggebracht !!!

Natuurlijk beveel ik haar aan bij een ieder die met soortgelijke problemen kampt.