Gezonde darmen 

Onze darmen zitten toch knap in elkaar, ze nemen alle nuttige voedingsmiddelen op. Tegelijkerrijd maken ze belangrijke vitamines en het overtollige deel dat niet meer nodig is wordt uitgescheiden. Gelukkig gaat het vaak goed met onze darmen, maar niet altijd.

R

Darmspecialist

R

Vergoed door de verzekeraar

R

Psychosociaal coach

Gezonde darmen

Onze darmen zitten toch knap in elkaar. Ze nemen alle nuttige voedingsmiddelen op. Tegelijkertijd maken ze belangrijke mineralen en vitamines en het overtollige deel dat niet meer nodig is word ontlasting van gemaakt.

Weliswaar gaat het hele proces goed, maar soms kan het gebeuren dat er een verstoring ontstaat. Bijvoorbeeld omdat er een antibiotica kuur nodig was, een doorgemaakte infectie of een overmaat aan stress. Kwetsbare goede darmbacteriën kunnen beschadigd raken en verminderen in hun totaliteit in aantal.

Met als gevolg dat het evenwicht verstoord is geraakt.  Vervolgens ontstaat er een aangenaam milieu voor schadelijke bacteriën, schimmels, gisten of parasieten.

gezonde darmen

Tips voor gezonde darmen

* eet zo vers mogelijk

* gebruik geen pakjes en zakjes 

* varieer je maaltijden met voldoende en  verschillende groenten

* neem voldoende rust

* drink voldoende thee en water

* beweeg voldoende

Slapeloosheid

Een gezonde darmflora is in staat om zelf melatonine aan te maken, en daar ga je lekker van slapen. 

Bescherming van je darmwand

Darmbacteriën houden de darmwand gezond. De darmwand bestaat uit een laag cellen die de darmholte afschermt van de darmwand.

Ze beschermen ons en voorkomen dat er bacteriën door de darmwand heen kunnen dringen en daar infecties veroorzaken. 

Afweersysteem

Goede darmbacteriën trainen ons afweersysteem, onze weerstand. Ons afweersysteem beschermt ons lichaam tegen schadelijke stoffen en bacteriën. Zodat ziekteverwekkers niet binnen kunnen komen. 

Spijsvertering

Darmbacteriën helpen bij onze spijsvertering. Ze breken vezels en ander niet volledig verteerde bestanddelen uit onze voeding af. Je lichaam kan deze als voedingsstoffen weer gebruiken.  

Gezonde darmen en de invloed van voeding

We weten allemaal wel dat gezonde voeding goed en belangrijk voor je is.  Wist je ook dat jouw lichaam soms op bepaalde voeding negatief kan reageren?

Om uit te zoeken op welke voeding jouw lichaam reageert kun je een bloedonderzoek laten verrichten.

Dit noemen ze een voedselintolerantie test.

Want als je weet op welke voeding jouw lichaam reageert, kun je deze voeding ook bewust gemakkelijker laten staan. Zodat je darmen tot rust komen. Om die reden is deze test een absolute aanrader.

ImuPro Voedselintolerantoetest 90 voedingsmiddelen

Wil je ook van je darmklachten afkomen? 

Zeer goed geholpen door Petra. Wordt eerst goed gevraagd en geluisterd waarna plan van aanpak voorgelegd wordt.

Je krijgt veel uitleg en goede behandeling. Weet heel veel over maag & darmen en hoe problemen aan te pakken.

Niks zweverig.

Fijne praktijk voor persoonlijke aanpak. Niet twijfelen maar doen!

Veel profijt van. 👌🏻

Peter

Na jaren te hebben getobt met mijn Darm Klachten heb ik het nu eindelijk onder controle. Ik ben 8 maanden bij Petra onder behandeling geweest en nu zijn mijn buik- en darmklachten weer onder controle. Ik kan weer gewoon naar mijn werk, heb weer energie om met vrienden af te spreken en ik kan weer gewoon de hele nacht doorslapen.

Ook met eten heeft Petra mij geholpen. Zij heeft mij verteld wat ik wel en beter niet kan eten.
Ik moet natuurlijk wel op blijven letten, want ik kan niet alles meer eten, maar ik heb er nu geen last meer van.

Petra, hartstikke bedankt voor je geduld, je kennis en je enthousiasme. Ik ben er erg mee geholpen.

Irene

Medio 2017 zat ik al een tijd ziek thuis, zonder duidelijke diagnose. Wel had ik al jaren steeds toenemende darmproblemen. Toen mijn vrouw in een advertorial een interview met Petra over haar praktijk las heb ik contact opgenomen met de Waterlely.

Ik werd erg prettig geholpen en na veel onderzoeken kwamen we tot de kern van mijn problemen. Ik ben nu weer op de goede weg. Het gaat nog wel even duren, maar ik ben erg blij met de begeleiding van Petra.

Eindelijk weet ik wat mijn problemen veroorzaakt, maar vooral:  ik kan er nu wat aan kan doen!

Nico

Gezonde darmen, ze zijn het brein in je buik

Een verstoring van onze goede darmbacteriën (microbioom) kan ook gevolgen hebben voor onze hersenen. Recente studies hebben aangetoond dat er een link is tussen onze darmen en onze hersenen. Ze noemen dat de hersen-darm as, oftewel het brein in je buik.

Via de zenuwen in onze darmen communiceren ze met onze hersenen en zijn van grote invloed op het temperen van de stress in het hoofd. Ze zorgen ervoor dat stress gereduceerd kan worden, zodat de aanmaak van neurotransmitters en hormonen niet uit balans raakt. Nu begrijp je dat hyperactiviteit, depressieve klachten en concentratieproblemen met een niet goed werkende darmfunctie te maken hebben.

Een mooie test om te kijken of je neurotransmitters en dus jij in balans bent is het Neuro4profiel rapport. Je bestelt deze via de webshop van Praktijk de Waterlely.

Jouw darmen hebben een grote invloed op je psychische welzijn. 

Je begrijpt wanneer je darmen in staat zijn om meer “feel good” stofjes aan te maken dat jij daar ook blijer en gelukkiger van wordt.

En dat is toch wat we uiteindelijk willen – een gezonde buik en een blij hoofd.

 

Wil je ook van je darmklachten afkomen?

Maak dan een afspraak of bekijk hieronder de producten die je kunnen helpen.

Neurotransmitters test

 34,95

Voedselintolerantie test 90 voedingsmiddelen

 285,00

Darmflora-ontlastingsonderzoek Gluten intolerantie test

 79,95

Darmflora-ontlastingsonderzoek compleet

 462,50

De oplossing ligt in je darmen

Om weer tot een gezonde darmflora te komen richten we ons op het herstellen van de klachten in het maag- darm kanaal. Wist je dat darmproblemen ook kunnen beginnen in de maag! Zeker door het gebruik van maagzuurremmers word er nog minder maagzuur aangemaakt, wat weer een negatief effect heeft op je darmen.

Op basis van de anamnese en eventueel uitkomsten van het laboratoriumonderzoek maken we een persoonlijk behandelplan.

 

Persoonlijk behandelplan

We stellen een behandelplan op dat  helemaal gericht is op jouw persoonlijke situatie. Op deze manier kunnen we jouw klachten gericht aanpakken en oplossen.

Met behulp van de juiste voeding en de inzet van gespecialiseerde en gerichte voedingssupplementen worden de oorzaken (ontstekingen, parasieten, schimmel – infecties) aangepakt. De ontstane tekorten aan vitamines en mineralen worden aangevuld, waardoor het lichaam tot rust wordt gebracht. Daarna kan er worden gewerkt aan opbouw en herstel.

Om de voortgang zo goed mogelijk te monitoren en in stand te houden zullen we stapsgewijs aanvullend laboratoriumonderzoek doen. Op basis van deze uitkomsten kunnen we het behandelplan aanpassen of continueren.

gezonde darmen

Wil je ook van je darmklachten afkomen?

Coaching in combinatie met orthomoleculaire geneeskunde

  Het is mijn wens om jou verder te helpen.

  Je verder te helpen in je eigen (persoonlijke) proces.
  Een proces dat niet alleen bestaat uit allergische klachten, maar ook over jouw eigen “mind set”.

  Hoe ga jij met jouw gedachten om?

  Zijn er negatieve gedachtenpatronenen die telkens maar weer terug keren?
  Belemmeren deze jou?
  Ben je in staat om deze om te “keren”naar positieve gedachten?

  Want ook deze gedachtengang is belangrijk om minder last te hebben van allergische reacties.

  Maar vergt wel een andere aanpak.

  Namelijk die van psychosociale coaching.

  coaching

  In de afgelopen jaren heb ik mee mogen maken dat het niet alleen om stofjes, bacteriën, darmflora en voeding gaat. Het gaat heel vaak over onze “mind-set”. Hoe belemmerde overtuigingen jouw eigen genezingsproces in de weg kunnen staan.

  Want waar krijg jij energie van
  En waar lekt jouw energie naar weg 

  Gebruik je je energie voor jezelf, of juist voor een ander?

  Als darmspecialist weet ik als geen ander hoe jouw spijsvertering, hormonen en je darmen behoren te werken. 

  Maar je darmen zijn ook je tweede brein en zijn in staat om gedachten om te zetten in allerlei klachten, waaronder buikklachten.

  Daarom is de combinatie ook zo mooi, we kunnen de psychische kant benaderen en tegelijkertijd ook het fysieke.

  Op deze manier behandelen we het van beide kanten.

  Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken?
  Ik wil je graag helpen om te ontdekken wat je nodig hebt, zodat je weer in de goede richting ga bewegen.

  Wil je ook van je darmklachten afkomen?

  Over Petra

   

  Even voorstellen! Ik ben Petra Vermeer. Voor geruime tijd ben ik werkzaam geweest in de reguliere gezondheidszorg. Er is een vraag die me daarbij altijd bezig heeft gehouden. Het ‘waarom’.

  Waarom worden we ziek? Waarom hebben steeds meer mensen last van een chronische ziekte, darmklachten, allergie of eczeem.

  De antwoorden op deze vragen heb ik veelal gevonden tijdens mijn studie  Orthomoleculaire Geneeskunde.  Deze heb ik aangevuld met meerdere specialisaties op het gebied van darmklachten en een psychosociale coach opleiding.  Want als de “mind” niet meewerkt, werkt het lijf ook niet mee. 

  Gezonde darmen (gezonde weerstand) is de basis voor als je een zwangerschaps wens hebt, je zwanger bent, is de basis in de opbouw van de weerstand van je kindje, puber en volwassenen. Want wist je dat zelfs tot 80% van je gehele weerstand komt voort uit je (gezonde) darmen.  En dat is toch niet geheel onbelangrijk.

  Hooikoortsklachten