Granaatappel

De granaatappel is een vrucht die zoveel geneeskrachtige eigenschappen bevat dat je deze bijna in je dagelijkse voedingspatroon zou moeten opnemen. Met andere woorden; de granaatappel is een echte superfood! 

Het bevat heel veel stoffen die anti-oxidanten heten. Dit zijn als het ware de grote opruimers in je lichaam. En daar kun je nooit genoeg van hebben.

Vandaar dat de granaatappel ook een veel belovende therapeutische werking heeft bij kanker! Ook bij hart- en vaatziekten is deze vrucht een goede keuze. Naast de ontzettend veel goede anti-oxidanten, bevat de granaatappel ook veel vitamine C en vitamine E. Goede bouwstoffen dus voor een goede weerstand.

Wat voor smaak heeft de granaatappel?

De pitjes van de granaatappel hebben een friszoete smaak. Heerlijk om te mengen door je salade of door de yoghurt als ontbijt.

Waar zijn granaatappels goed voor?

  • heb je last van schommelende glucose waarden zoals diabetes? Dan is deze vrucht een prima voedingsbron.
  • heb je last van je darmen? Dan is de granaatappel echt een aanrader. Ze zijn in staat om de goede darmbacteriën beter te laten aangroeien. Ze reguleren de immuniteit en hebben een ontstekingsremmende werking.
  • Heb je last van je hormonen? Ook dan ook is deze fruitsoort een goede aanvulling. Het is in staat om het overtollige oestrogeen middels aromatse remming te reguleren. Ben je in de overgang? Dan is dit een goede aanvulling.
  • De granaatappel beschermt tegen DNA-schade wat een belangrijke factor is in het ontstaan van kanker.
  • het verbetert de werking van chemotherapie en verminderd ook de bijwerkingen ervan.
  • Ook is de vrucht een goede beschermer voor hart- en vaatziekten ziekten

Granaatappelsap

Heerlijk om elke dag een glas van het sap te drinken. Ze noemen het ook wel “het nectar van de goden”.  Zeker als je herstellende bent of als je het preventief voor een goede gezondheid wilt gebruiken. Let er dan wel op dat je het sap koopt van de hele vrucht!