Selecteer een pagina

Granaatappel

 

Wat zijn granaatappels? De granaatappel is een vrucht die zoveel geneeskrachtige eigenschappen bevat dat je deze bijna in je dagelijkse voedingspatroon zou moeten opnemen. Met andere woorden de granaatappel is een echt superfood! 

Het bevat heel veel stoffen die anti-oxidanten heten, dit zijn als het ware de grote opruimers in je lichaam, en daar kun je nooit genoeg van hebben.

Vandaar dat de granaatappel ook een veel belovende therapeutische werking heeft bij kanker! Ook bij hart- en vaatziekten is de granaatappel een goede keuze. Naast de ontzettend veel goede anti-oxidanten bevat de granaatappel ook veel vitamine C en vitamine E, goede bouwstoffen dus voor een goede weerstand.

 

Wat voor smaak heeft de granaatappel:

De pitjes van de granaatappel hebben een friszoete smaak, heerlijk om te mengen door je salade of door de yoghurt als ontbijt.

 

Waar zijn granaatappels goed voor:

  • heb je last van schommelende glucose waarden zoals diabetes dan is de granaatappel een prima voedingsbron. 
  • heb je last van je darmen dan is de granaatappel echt een aanrader. Ze zijn in staat om de goede darmbacteriën beter te laten aangroeien. Ze reguleren de immuniteit en hebben een ontstekingsremmende werking.
  • Heb je last van je hormonen dan ook is de granaatappel een goede aanvulling. Het is in staat om het overtollige oestrogeen middels aromatse remming te reguleren. Ben je in de overgang dan is dit een goede aanvulling.
  • De granaatappel beschermt tegen DNA-schade wat een belangrijke factor is in het ontstaan van kanker.
  • het verbetert de werking van chemotherapie en verminderd ook de bijwerkingen ervan.
  • de granaatappel is ook een goede beschermer voor hart- en vaatziekten ziekten.

 

Granaatappelsap

Heerlijk om elke dag een glas van het sap te drinken. Ze noemen het ook wel “het nectar van de goden”.  
Zeker als je herstellende bent of als je het preventief voor een goede gezondheid wilt gebruiken. Let er dan wel op dat je het sap koopt van de hele vrucht!