Het is aardig aan het rommelen bij de verzekeraars
Behoud de huidige vergoedingen in de complementaire zorg
Veel cliënten maken gebruik of hebben gebruik gemaakt van Orthomoleculaire Geneeskunde en velen hebben mogen ervaren dat hun gezondheid of kwaliteit van leven vooruit is gegaan. Daar doe je het als therapeut ook voor, en het is mooi dat het ook zo werkt.
Afgelopen weekend – 6 weken voor het eind van het jaar! – hebben de cliënten van vele duizenden goed opgeleide professionele therapeuten in de complementaire zorg zonder enig overleg te horen gekregen dat de CZ-groep waar, OHRA en Nationale Nederlanden onder vallen hun behandelingen per 1 januari 2019 niet meer vergoed. Dat is een drama!
Teken de petitie om dit tegen te gaan
Ik wil jullie dan ook vragen onze beroepsgroep (en ook andere complementaire beroepsgroepen) te helpen en de petitie te tekenen!
Dan even heel wat anders, leuk nieuws!
We zijn er een hele tijd mee bezig geweest en dan is het eindelijk zover, de vernieuwde website is live gegaan.
En ik moet zeggen dat ik er zelf best een beetje trots op ben!
Ik vind ‘m mooi, en ik ben natuurlijk benieuwd of jullie dat ook vinden.
Met dank aan Yvonne van den Hatert (https://www.belvon.nl/belvon-fotografie) voor de mooie foto’s en
Gijs van Woerdekom (https://www.woerdesign.nl) voor het tot stand komen van deze mooie website.
Mijn dank daarvoor.
Koortslip op een natuurlijke manier behandelen

Oh nee ik heb een koortslip!
Je hebt van die dagen dat je voelt dat er “iets” aan zit te komen. En dan ineens is het er ook.
De koortslip.
Zichtbaar als blaasjes op de lip, onder de neus, bij het oog, of zelfs bij de genitaliën. Een koortslip wordt veroorzaakt door het Herpes Simplex Virus Type 1 (Hsv1). Op een keer ben je besmet geraakt met het virus en het blijft dan ook levenslang in je lichaam zitten, slapend in de zenuwen. Wachtend op een moment dat je immuunsysteem niet zo sterk is waarna het de kans heeft om tot een uitbraak te komen. Je kunt naast je koortslip ook last krijgen van griepsymptomen, zoals hoofdpijn, spierpijn en koorts.
Gelukkig kun je er zelf wat aan doen om je koortslip te behandelen
- eet voeding die rijk is aan Lysine
bronnen van Lysine rijke voeding: vlees, kwark, yoghurt, zuivel, noten, peulvruchten, biergist, taugé, havervlokken, ei, vis, haver, schaal- en schelpdieren, bonen, amarant, quinoa, wilde rijst, gierst, boekweit, groenen en fruit.
- eet voeding die rijk is aan Vitamine C
bronnen van vitamine C: citrusvruchten, paprika, kiwi, aardappel
- beperk voeding die rijk is Arginine
bronnen van arginine rijke voeding: tarwe, haver, noten, zaden, chocolade, cafeine, rozijnen en cacao
Het is weer pompoenen tijd 
Wist je dat de pompoen heel veel gezonde eigenschappen heeft
Een pompoen is een heerlijke na-jaars groente, en komt van oorsprong uit Amerika waar het al vele eeuwen door de Indianen wordt gebruikt. Een pompoen is niet alleen heel lekker, maar is ook nog eens heel erg gezond. Het bevat namelijk een stof waaruit we serotonine kunnen aanmaken. En van serotonine wordt weer melatonine gemaakt, en dat is weer ons slaaphormoon. Dat hebben we nodig om te gaan slapen.
Maar de pompoen brengt ons nog veel meer; doordat ze vol zitten met vitamine A zijn ze goed voor onze ogen. De hoeveelheid vezels zijn goed voor onze darmen, de kalium zorgt ervoor dat het je bloeddruk reguleert en de typische oranje kleur is natuurlijk heel leuk maar heeft ook een belangrijke functie; namelijk als antioxidant voor je huid.
Zo zie je dat een pompoen je gezondheid al flink kan verbeteren.Je kunt van pompoenen heel gemakkelijk een soep maken, schillen is niet nodig want in de schil zitten namelijk heel veel antioxidanten.
Een pompoen is ook een “warme” groente, dat wil zeggen dat ons lichaam in de donkere dagen die komen gaan meer “warmte” nodig heeft. Ons spijsverteringsstelsel heeft in de koudere periode gewoonweg meer moeite om koud voedsel te verteren. Een soepje is dan heerlijk.
Ingrediënten voor een pompoensoep
1 pompoen
1 cm verse gember
2 uien
2 teentjes knoflook
1 winterwortel geschild
1 mespunt gemalen chili
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels kurkuma
3 (biologische) bouillonblokjes
1 dl koksroom500 cc water
Bereidingstijd
Voorbereidingstijd: 15min
Kooktijd: 30minTotale bereidingstijd: 45min
Ui fruiten, knoflook in plakjes gesneden erbij doen. Vervolgens de chili, kerrie en de kurkuma. Na ca 1 minuut de in stukken gesneden pompoen, het water, de gember en bouillon erbij doen. Beetgaar laten worden en pureren. Proef even of de soep goed op smaak is en voeg eventueel nog wat specerijen toe. Heerlijk als voorafje, lunch soep of zomaar als tussendoortje.
Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen of wil je een afspraak maken?
Dat kan natuurlijk altijd.
Je kunt me bereiken op telefoonnummer 06 – 385 05 128 of je maakt een afspraak via het online reserveringssysteem.
Ik verwelkom je graag in mijn praktijk.
Met vriendelijke groet,
Petra Vermeer
Orthomoleculair- en darmtherapeut
Praktijk de Waterlely
www.praktijkdewaterlely.nl
T. 06 – 385 05 128