Herstel na Corona

 

Je bent nog zo voorzichtig geweest en toch ben je besmet geraakt met het Coronavirus.
Het herstel na Corona valt bij de meeste mensen zwaar, duurt lang en ze merken dat ze weinig energie hebben.

Hoe kan dat toch?

 

En waarom zit het Coronavirus vooral in de longen? 

Onze longen zijn bevattelijk voor het Coronavirus. De virusdeeltjes komen gemakkelijk binnen door onze neus en de mond. Zodra het virus binnen is hecht het zich aan de receptoren in de longen. En juist daar bevinden zich heel veel receptoren waar het virus zich aan kan hechten, vandaar dat het Coronavirus veel longklachten veroorzaakt.

Je eigen weerstand, jouw immuunsysteem moet eigenlijk zo optimaal mogelijk werken om het virus tegen te houden. Helaas zien we dat dit nu juist niet gebeurt. Dat kan een oorzaak hebben, want misschien heb je wel een onderliggende ziekte zoals Diabetes, een Auto-Immuunziekte of heb je overgewicht.  Jouw weerstand heeft het dan al zwaar genoeg en we zien vaak dat deze het Coronavirus niet kan tegenhouden. 

Herstel na Corona kost veel energie

Doordat jouw immuunsysteem zo hard gaat werken om het virus tegen te gaan, worden er allerlei stofjes aangemaakt. Deze stofjes, cytokines genoemd veroorzaken veel schade in de longen, waardoor het verloop van het Coronavirus nog grilliger wordt.

Heb je het virus eenmaal gehad, en ben je herstellende van het Coronavirus dan lijkt het wel of je er niet meer bovenop kan komen. Je lichaam is zo verzwakt van het vechten tegen het virus dat het tijd nodig heeft om te kunnen herstellen.

Klachten die vaak genoemd zijn: 
* aanhoudende vermoeidheid
* ademhalingsproblemen
* verlies van reuk en smaak
* hoesten
* spierpijnen

Hoelang het duurt voordat je hersteld bent van het Corona virus, dat is voor iedereen weer anders.

 

Je kunt je herstel wel bevorderen – ondersteunen

 

Herstel na Corona

In de natuurgeneeskunde maken we gebruik van natuurlijke kruiden en planten en lichaamseigen stoffen om je er weer (sneller) bovenop te helpen. Je zwakke gezondheid herstelt sneller omdat je met deze kruiden en lichaamseigen stoffen je eigen immuunsysteem versterkt. Op deze manier zul je merken dat je sneller zult herstellen en minder “rest” klachten overhoudt.

Ben je ook benieuwd hoe je sneller kunt herstellen na Corona?  

Neem gerust contact op en maak een afspraak zodat we samen een op maat gericht behandelplan kunnen opstellen. Met dit op maat gemaakt behandelplan zorgen we ervoor dat jij weer zo snel mogelijk lekker in je vel gaat zitten.   

 

Ontvang onze nieuwsbrief!

Maandelijks verzenden wij een nieuwsbrief. De nieuwsbrief brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Praktijk de Waterlely! Hierin bespreken we ook alvast ons maandelijkse thema. Abonneer op onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws!