Het prikkelbare darm syndroom en hoofdpijn

 

Het prikkelbare darm syndroom en hoofdpijn. Het prikkelbare darm syndroom kent veel klachten. Naast hoofdpijn ervaren de meeste mensen klachten zoals: een opgeblazen en opgezwollen buik, het eten niet goed kunnen verdragen, obstipatie en/of diarree en buikpijn.

Heb je hoofdpijn en ook nog eens het prikkelbare darm syndroom, dat is geen combinatie waar je blij mee hoeft te zijn. En naast dat je hoofdpijn hebt, heb je als vrouw misschien ook nog wel te maken met hormonale schommelingen in je cyclus.

Hoofdpijn voorafgaand aan de menstruatie

Veel vrouwen merken dat vooral een week voor ze ongesteld moeten worden dat er een korter lontje ontstaat, er ook hoofdpijn of migraine kan ontstaan en dat is heel vervelend.

 

Wat is de relatie met het prikkelbare darm syndroom en hoofdpijn?

Heb je met het prikkelbare darm syndroom te maken, dan werken je darmen niet zoals het hoort te zijn. In je darmen behoren verschillende soorten darmbacteriën aanwezig te zijn die een bepaalde stof zoals serotonine aanmaken. En serotonine zorgt er onder andere voor dat je kunt ontspannen en lekker kunt slapen. Want naast je klachten zoals buikpijn, obstipatie en of diarree heb je ook vast ook wel eens last van slapeloze nachten. Serotonine zorgt er ook voor dat je kunt ontspannen, en daar kan die hoofdpijn ook wel eens vandaan komen.

 

Een gezonde spijsvertering

Heb je last van het prikkelbare darm syndroom (pds) dan zien we vaak dat ook de spijsvertering niet goed verloopt. Een gezonde spijsvertering is weer gelinkt aan een gezonde darmflora. En een gezonde darmflora is weer noodzakelijk om alle voeding te kunnen verteren en wat ook heel belangrijk is om te kunnen opnemen.

Wat we vaak zien is dat een verstoorde spijsvertering ook kan leiden tot hoofdpijn.

Spijsvertering D-gestVoeding en alcohol kunnen ons gehele spijsverterings- en ontgiftingssysteem behoorlijk belasten. Met CAPS d-gest maak je een eerste en zeer belangrijke stap om je productie van spijsverteringssappen aan te zwengelen en op die manier je hoofdpijn te verminderen!

Waarom adviseer ik de Caps d-gest? Ze  bevatten speciale gecombineerde plantenextracten die je spijsvertering een handje helpen. Ze zijn absoluut vers, zijn  volledig biologisch en vrij van toevoegingen zoals conserveermiddelen. 

Neem ze tijdens elke volwaardige maaltijd in, en je merkt al snel een duidelijke verbetering.  Ervaar ook de voordelen van een betere spijsvertering, bestel de Caps d-gest hier! 

Heb je dit gedaan, maar merk je geen verschil, ga dan na op welke voeding jouw lichaam reageert! 

Om daarachter te komen kun je natuurlijk zelf proberen bepaalde voeding te laten staan, eens kijken hoe jouw lichaam daarop reageert. Echter, dat is lastig omdat het lichaam soms wel tot 3 dagen nodig heeft om een reactie op gang te brengen.

 

 

Voedselintolerantie test om uit te zoeken op welke voeding jouw lichaam reageert

voedselintolerantie test

Gemakkelijker is het dan om een voedselintolerantie test aan te vragen. Met de voedselintolerantie test die wordt afgenomen middels bloedafname worden de “triggers” zichtbaar. En als je weet op welke voeding jouw lichaam reageert, weet je ook welke voeding je weg kunt laten zodat jouw lichaam daar niet meer op reageert. En dat kan je veel hoofdpijn besparen!

 

 

 

Gezonde darmflora – minder hoofdpijn

Met het hebben van een gezonde darmflora, heb je voldoende signaalstoffen in je darm die je hoofdpijn verhinderen. Je darmflora is immers in staat om het evenwicht te herstellen. Om de juiste hormonen aan te maken die nodig zijn om geen hoofdpijn te hebben. Maar met het prikkelbare darm syndroom is de darmflora niet gezond genoeg om al deze signaalstoffen en/of hormonen aan te maken. En heb je ook meer kans op het hebben van hoofdpijn.

Meer informatie?

 

Het advies zou dan ook zijn om je hoofdpijn te verminderen, om te beginnen met het gezond te maken met je spijsvertering! Bestel de Caps d-gest en je hebt je eerste grote stap gezet in het gezond maken van je darmflora. Heb je meer hulp nodig, dan help ik je graag in een persoonlijk (online) consult.

Maak daarvoor gerust een afspraak.

Ontvang onze nieuwsbrief!

Maandelijks verzenden wij een nieuwsbrief. De nieuwsbrief brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Praktijk de Waterlely! Hierin bespreken we ook alvast ons maandelijkse thema. Abonneer op onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws!