Honing tegen hooikoorts

Het eten van honing kan voorkomen dat je volgend jaar in het pollenseizoen last hebt van je hooikoorts of allergie. Vandaar dat we ook wel spreken van honing tegen hooikoorts. 

Honing is een natuurproduct en bevat van nature kleine hoeveelheden stuifmeel (pollen) van diverse bloemen, bomen en planten. Een bekende en bewezen werkzame methode om allergieklachten en hooikoortsklachten te verminderen is door het lichaam gedurende een lange tijd bloot te stellen aan een kleine hoeveelheid van de stof waar men allergisch voor is.

Honing versterkt je immuunsysteem

Een lepel (bloesem) honing per dag laat je lichaam langzaam wennen aan het stuifmeel dat de bijen gebruiken. Zo kun je op een milde manier je immuunsysteem (weerstand) verbeteren om zodoende het lichaam sterker te maken voor de allergische reacties die hooikoorts met zich mee brengen. Begin er bijvoorbeeld in de herfst mee en zodra het hooikoorts seizoen is afgelopen, om zo lang mogelijk je lichaam te laten wennen.

Wist je dat bijen ook een natuurlijk antibioticum toe voegen aan honing, te weten bee defensin-1? Dat versterkt het immuunsysteem van de bijen en beschermt hen tegen ziektes. Door het eten van honing versterkt het ook ons immuunsysteem, wat zit de natuur toch mooi in elkaar.