Bijgewerkt op 11 augustus 2020. 

Zelf vind ik de herfst een mooi jaargetijde; de nachten worden kouder, zodat je heerlijk koel kunt slapen. Ik kan erg genieten van het mooie herfstzonnetje en de kleurpracht van de vallende bladeren. Maar wist je ook dat hooikoorts behandelen in het najaar het beste is? Misschien raar zou je denken, maar nee.

Dat komt omdat je in de herfst – winter minder last hebt van je hooikoorts klachten. De pollen en grassen zijn dan minimaal aanwezig, waardoor je immuunsysteem eindelijk weer even op adem kan komen. Er wordt dan minder histamine geproduceerd, waardoor je geen hooikoortsklachten hebt. Als je tenminste niet wordt geveld door de griep….

Helaas duurt het een aantal maanden eer dat je je hooikoorts klachten de baas bent. Vandaar dat de herfst een goede tijd is om te beginnen met het behandelen van je hooikoorts klachten!

Wil je weten wat hooikoorts is, en wat je er acuut tegen kunt doen? Lees dan hier verder. Hooikoorts behandelen in het najaar bespreken we hieronder verder. 

Histamine rijke voeding

Wist je dat ook voeding een histamine reactie kan uitlokken? Heb je eindelijk geen last meer van de pollen, heb je wel weer last van de voeding! 

histamine-rijke voeding

In het volgende artikel staan alle voedingsmiddelen die een histamine reactie kunnen uitlokken beschreven, handig om even te kijken of er voeding tussen zit die je vaak gebruikt.

Bekijk de histamine-rijke voeding

Darmflora- ontlastingsonderzoek “histamine”

Heb je last van hooikoortsklachten? Dan is er zeker een histamine reactie.

Histamine is een stof en een neurotransmitter die een regulerende functie heeft. Als je er teveel van hebt of je bent er overgevoelig voor, dan merk je dat aan de volgende symptomen:

  • hartkloppingen
  • jeuk (vooral bij hooikoorts klachten)
  • hoofdpijn
  • ontlasting die brijachtig is (diarree)
  • slapeloosheid

Histamine en de werking van onze darmen

Histamine wordt in een gezonde darm afgebroken door goede enzymen en darmbacteriën. Is je darmflora niet helemaal op orde? Dan kan het zijn dat de histamine niet goed kan worden afgebroken, je krijgt er last van.

Om histamine goed te kunnen afbreken, heb je dus goede darmbacteriën en een gezonde darmflora nodig. Want het hebben van een gezonde darmflora is echt ontzettend belangrijk. Goede darmbacteriën en een gezonde darm fungeren als een natuurlijk beschermingsmechanisme die zelfs in staat zijn om ontstekingsreacties af te remmen.

Om te weten te komen wat de kwaliteit is van de darmen, kun je daar eenvoudig een ontlastingsonderzoek naar doen. Specifiek kun je laten testen hoe hoog de belasting van histamine is in de darm. Dit onderzoek is zeker van belang als je verder wilt gaan in het behandelen van (onder andere) je hooikoorts klachten.

darmflora- ontlastingsonderzoek histamine

Ben je ook benieuwd of je veel last hebt van “histamine”? Je kunt heel gemakkelijk een darmflora- ontlastingsonderzoek “histamine” bestellen in de webshop van Praktijk de Waterlely.

Door het bestellen van de test darmflora- ontlastingsonderzoek histamine, ontvang je enkele dagen later een pakket met daarin het afnamemateriaal en een aanvraagformulier thuisgestuurd. De ontlasting schep je heel gemakkelijk thuis in het daarvoor bestemde afnamemateriaal en je stuurt het op naar het laboratorium “RP Vitamino”. Uiterlijk twee weken later ontvang je de uitslag per e-mail.

Meer informatie over hooikoorts behandelen in het najaar?

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen of wil je een afspraak maken?
Dat kan natuurlijk altijd. Je kunt me bereiken op telefoonnummer 06 – 385 05 128 of je maakt een afspraak via het online reserveringssysteem.

Ik verwelkom je graag in mijn praktijk.

Ontvang onze nieuwsbrief!

Maandelijks verzenden wij een nieuwsbrief. De nieuwsbrief brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Praktijk de Waterlely! Hierin bespreken we ook alvast ons maandelijkse thema. Abonneer op onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws!