Ik ga op vakantie en ik neem mee.. Tips! Tips van Praktijk de Waterlely. In deze blog geven we je tips tegen allerlei eigenaardigheden waar je wellicht last van krijgt op vakantie. We hopen van harte dat je een onvergetelijke vakantie tegemoet gaat, maar… helaas betekent een vakantie soms ook migraine, zonneallergie, muggensteken of diarree. Wat je hiertegen kunt doen lees je in deze blog!

Wagenziekte

Kinderen hebben er op weg naar vakantie vaak last van. Bij de tweede bocht begint de misselijkheid en dat gaat niet zomaar voorbij. Je hebt alles al geprobeerd maar niks werkt: je kind voorin in de auto gezet, pilletjes tegen wagenziekte gegeven en de hele rit kauwgom laten kauwen? Maar niks helpt? Wij hebben wellicht dé oplossing! Probeer eens gember. Gember werkt namelijk ontzettend goed tegen de misselijkheid. 

Diarree

Op vakantie in het buitenland is het hoe dan ook verstandig goed op te letten tijdens het eten van ongekookt voedsel, vlees, vis, salades en het gebruiken van ijsklontjes. Krijg je dan toch last van diarree? Een goede probiotica helpt met het verminderen van je diarree. Neem voor de zekerheid goede probiotica mee op reis; zeker voor het geval dat! Voor een goed advies welke dat is kun je terecht bij Praktijk de Waterlely. Daarnaast werkt gember niet alleen bij wagenziekte, maar óók bij diarree. Een handig middel dus om mee te nemen op vakantie!

Hoofdpijn of migraine

Op vakantie vaak last van hoofdpijn of migraine? Magnesium helpt je om de migraine de baas te worden! Je kunt het innemen via een drankje of je kunt juist een lekker voetenbadje nemen met magnesium erin. Lees hier meer over magnesium en het gebruik ervan.

Zonneallergie

Zonneallergie is een veelvoorkomend probleem op vakantie. Goed insmeren helpt hiertegen al goed! Een beetje zon is wel goed voor je huid, omdat de zon veel vitamine D3 aanmaakt en een helende werking heeft. Als je dan toch last krijgt van een zonneallergie, kijk dan uit met bepaalde voeding die je eet. Een lijst van histamine-rijke voeding vind je hier. Ook kan een zonneallergie komen door een tekort aan omega 3 vetzuren in je lichaam. Om dit tekort weer in balans te krijgen kun je supplementen nemen of bijvoorbeeld vette vis eten. Meer tips voor het behandelen van een zonneallergie lees je hier!

 

Als laatste tip willen we je meegeven: drink voldoende. En drink lauwwarme drankjes in plaats van koude. Koude drankjes hebben namelijk een averechts effect op dorst en het vochtgehalte.

Praktijk de Waterlely wenst je een fijne vakantie toe!

Ontvang onze nieuwsbrief!

Maandelijks verzenden wij een nieuwsbrief. De nieuwsbrief brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Praktijk de Waterlely! Hierin bespreken we ook alvast ons maandelijkse thema. Abonneer op onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws!