Voedselintolerantie test

ImuPro Basic 90 voedingsmiddelen

 

 Je eet dagelijks met smaak je boterhammetje met ei en kaas, je voelt je prima toch?

Maar ergens in jouw systeem zit het toch niet helemaal goed, er is wat aan de hand met wat je eet, maar wat?

De voedselintolerantie test toont aan op welke voeding jij een specifieke gevoeligheid hebt.

Helaas komt deze gevoeligheid voor bepaalde voeding komt steeds vaker voor, je eet dan wel dagelijks je boterhammetje met ei en kaas, maar je hebt geen idee of je lichaam dit goed kan verteren.

 

Wat is een voedselintolerantie

Een voedselintolerantie is een reactie van het lichaam op bepaalde voeding. Heel bekend zijn de gluten waar je dan op reageert. Maar wat denk je van lactose waarbij je dus moeite hebt om het melksuiker te verteren.

Zeker bij chronische klachten,  zoals hoofdpijn, buikpijn, een veranderd ontlastingspatroon ( diarree of obstipatie)  die maar niet overgaan kan de oorzaak wel eens liggen in een IgG-voedingsallergie.
Dit wordt ook wel een voedselovergevoeligheid of een voedselintolerantie genoemd. Bij een allergische reactie merk je het meteen als je iets verkeerds gegeten hebt. Bij een overgevoeligheid voor voedsel is dat pas vaak na een paar uur tot zelfs dagen na het innemen van het “trigger food” dat de symptomen kunnen optreden.

Dit maakt het tevens ook zo lastig om te kunnen achterhalen waar jouw lichaam op reageert, want een voedselovergevoeligheid kan tussen de 8 en 72 uur na consumptie van het voedsel optreden.
En is het dan de rijst die je gisteren hebt gegeten, de aardappel van vandaag of de banaan van eergisteren?

 

 

 

 

Wat is het verschil tussen een allergie en een intolerantie

 

Het verschil tussen een voedselallergie en een voedselintolerantie is dat je met een voedselallergie direct een reactie hebt en bij een intolerantie niet.

 

 

Gelukkig kun je daar tegenwoordig heel gemakkelijk achter komen door een bloedtest te laten afnemen en jouw voedselintoleranties in kaart te laten brengen.

 

Het voordeel daarvan is dat je dan precies weet waar jouw lichaam op reageert zodat je daar rekening mee kunt houden in je dagelijkse voedingspatroon.

 

 

 

 

 

Voor wie is de voedselintolerantie test geschikt

 

 • Ben je al langer op zoek naar antwoorden wat betreft voeding waar je wel of niet tegen kan?
 • heb je al langer buikpijn – hoofdpijn – chronische diarree – obstipatie
 • heb je na je maaltijd een opgeblazen gevoel
 • heb je na je maaltijd een buik die opzwelt
 • heb je het gevoel dat je eten niet wilt zakken
 • heb je veel last van jeuk of huiduitslag
 • heb je vaak last van hooikoorts

 

 

 

Er zijn verschillende voedselintolerantie testen aan te vragen:

 

 • ImuPro Screen:                                                              test op 22 voedingsmiddelen
 • ImuPro Screen+:                                                            test op 44 voedingsmiddelen
 • ImuPro Basic:                                                                  test op 90 voedingsmiddelen
 • ImuPro Vegetarisch:                                                   test op 90 vegetarische voedingsmiddelen
 • ImuPro Complete:                                                        test op 270 voedingsmiddelen

 

 

 

 

 

ImuPro Basic  – test op 90 voedingsmiddelen

 

De ImuPro Basic een uitgebreide check op een voedselovergevoeligheid test oftewel voedselintolerantie van 90 IgG voedingsmiddelen. Het is een eenvoudige manier om erachter te komen of je een IgG voedselintolerantie hebt. 

* Je ontvangt een rapport met gedetailleerde voeding waarbij de verhoogde IgG-antistoffen zijn aangetoond. 

* Je ontvangt een rapport met reactie sterkte op voedselallergenen.

* Met dit rapport kun je een dieetpatroon vaststellen waar jouw lichaam goed op reageert, je bouwstenen voor een gezonder leven

De test wordt uitgevoerd door het laboratorium Pro Health in Weert.

 

Ze hebben dat aangegeven in 3 verschillende kleuren:

 

 

 • groen – klasse 0                er is geen overgevoeligheid gevonden

 

 

 • oranje – klasse 1 – 2          er is een lage tot matige reactie gevonden tegen de betreffende voedingsmiddelen. Deze moet je dan minimaal 10 tot 20 weken vermijden

 • rood   – klasse 3                er is een verhoogde sterke tot zelfs zeer sterke reactie tegen het betreffende voedingsmiddel gevonden. Deze voeding moet je dan ook strikt vermijden.

 

 

Ben je op zoek naar een meer uitgebreid onderzoek met aanbevelingen? Dan is de  ImuPro Complete  (270 voedingsmiddelen) daar heel geschikt voor.  
In deze test worden regio-specifieke voedingsmiddelen getest en een groot aantal specerijen, kruiden, thee, koffie en wijn. Maar ook verdikkingsmiddelen en conserveringsmiddelen.  je na het afnemen van deze test toch liever de ImuPro Complete,  (270 voedingsmiddelen) dan biedt het laboratorium je de mogelijkheid om binnen 3 maanden na het insturen van de ImuPro Basic een Up-grade te doen. Je betaalt dan alleen het verschil tussen de ImuPro basic en de ImuPro complete + de verwerkingskosten.  

 

In mijn praktijk hebben al veel mensen deze test laten uitvoeren. Door het weglaten van voeding waar je lichaam slecht tegen kan, krijgt het nu eindelijk de kans om tot rust te komen en om te herstellen. Om het beste resultaat te krijgen is het ook van belang om het darmslijmvlies weer te gaan herstellen, en daar kan ik je als orthomoleculair- en darmtherapeut heel goed bij helpen!

 

ImuPro Basic  –  voorbeeld 90 voedingsmiddelen 

Ben je ook benieuwd hoe zo’n uitslag eruit ziet? Klik op de onderstaande link voor een voorbeeld uitslag, en je ziet dan direct op welke voeding er wordt getest.

ImuPro test aanvragen?

 

Wil je de ImuPro voedselintolerantie test bestellen?

Ga naar de webshop van Praktijk de Waterlely en maak een keuze uit de verschillende testen. Zodra je de aanvraag hebt gedaan én betaald wordt de test naar je huisadres (op opgegeven adres) verstuurd.

Ben je al cliënt van Praktijk de Waterlely dan is de bloedafname een gratis service. Ben je (nog) geen cliënt en wil je dat Praktijk de Waterlely jouw bloed gaat afnemen, dan betaal je daar € 15,00 voor.

Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een prikpunt bij jou in de buurt en daar wat bloed laten afnemen.

Het gevulde bloedbuisje stuur je vervolgens in de meegeleverde verzend-enveloppe naar het laboratorium Pro-Health in Weert. Na ongeveer 3 weken ontvang ik de uitslag van jouw ImuPro test.

De uitslag stuur ik je per e-mail naar je toe.

Heb je daarna nog vragen, mail of bel me voor meer uitleg! (kosten € 49,95 voor een half uur consult)

 

 

Meer onderzoeken

Bij onze praktijk kun je meerdere soorten voedselintolerantietesten laten uitvoeren. Op deze pagina vind je ze allemaal!

ImuPro voedselintolerantie test 22 voedingsmiddelen