Koolrabi

De koolrabi is een zogenaamde “vergeten groente”. Dat is jammer, want de hij is zeker het proberen waard. Hij heeft een ietwat pittige, frisse smaak wat te vergelijken is met een radijs en een kool. De koolrabi is een lente groente en is heerlijk om te verwerken in salades, om mee te wokken of gewoon te bakken.

De knol kan verschillende kleuren hebben van groen-wit, paars of zelfs blauwe variëteiten. De knol is geen echte knol want hij groeit boven de grond. Mede daarom is de gehele plant te eten.

Koolrabi voor een gezonde weerstand 

Zo bevatten de stengels van de koolrabi ontzettend veel vitamine A, goed dus voor je ogen, huid en haar. De knol zelf bevat veel vitamine C, goede voeding dus als je een verminderde weerstand hebt. Door de vezels die de koolrabi bevat is het ook een goede voedingsbron voor het optimaliseren van je darmflora.

Rijk aan magnesium

Ook magnesium en calcium zijn ruimschoots aanwezig. Magnesium wordt ook wel het onmisbare mineraal genoemd, en wordt veel gebruikt als je krampen hebt. Lees er meer over in het blog: magnesium het onmisbare mineraal. Ook is magnesium een goede remedie als je last hebt van migraine. Ook daar kun je meer over lezen in het blog: migraine.

Kortom redenen genoeg om meer van de vergeten groente “koolrabi” te eten dus!