Heb je last van futloosheid, prikkelbaarheid of hartkloppingen? Of heb je andere klachten? De kans bestaat dat je een tekort hebt aan het onmisbare mineraal: magnesium. Gelukkig is dit tekort op een eenvoudige manier aan te vullen. Hoe dan? Dat lees je hieronder!

Magnesium is een mineraal dat je lichaam nodig heeft voor een goede energiestofwisseling en is belangrijk bij cel processen in je lichaam. Met andere woorden: magnesium reguleert je lichaamstemperatuur en is betrokken bij spiercontractie, zenuwprikkeloverdracht, het hartritme, de bloeddrukregulatie, je immuunsysteem en je bloedglucoseregulatie. Heb je een tekort aan magnesium? Dan kan je last krijgen van verschillende klachten. Een vaak gehoorde klacht is migraine, waar je alles over kunt lezen in de blog migraine

 

Een magnesiumtekort

Een magnesiumtekort herken je aan verschillende klachten, zoals hoofdpijn, spierpijn, duizeligheid of concentratiestoornissen. In de inleiding genoemde klachten behoren ook tot dit rijtje. Tijdens je zwangerschap, tijdens de overgang of tijdens langdurig vasten heb je meer kans op een tekort. Hier vind je een complete lijst met aandoeningen of periodes waarbij je meer kans hebt op een tekort. Wil je van je klachten af? Een tekort is makkelijk te verhelpen!

Het eten van magnesium

Magnesium wordt door je lichaam niet aangemaakt. Het is dus zaak dat je zelf zorgt dat je lichaam genoeg magnesium binnenkrijgt. Je kunt het onder andere binnenkrijgen via de voeding. Voeding dat veel magnesium bevat zijn:

  • Fruit, zoals bananen
  • Groenten, zoals avocado
  • Amandelen, cashewnoten, paranoten en zonnebloempitten
  • Algen, makreel, zeewier en zalm
  • Pure chocolade

 

Magnesium zelf toedienen

Je kunt je tekort aan magnesium ook aanvullen door een supplement te nemen. Als je liever geen supplementen neemt, is er ook magnesiumzout verkrijgbaar. Dit kun je in een warm voetenbadje doen. Op deze manier kom je even in de relaxmodus én verhoog je het magnesiumgehalte in je lichaam. In onze praktijk zijn verschillende soorten verkrijgbaar!

Oorzaak achterhalen

Vaak heeft je wel een oorzaak. Praktijk de Waterlely kan je helpen om deze oorzaak te achterhalen. Dit kunnen we bijvoorbeeld doen via een neurotransmitterstest. Wil je onze hulp? Maak dan hieronder een afspraak!

 

Ontvang onze nieuwsbrief!

Maandelijks verzenden wij een nieuwsbrief. De nieuwsbrief brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Praktijk de Waterlely! Hierin bespreken we ook alvast ons maandelijkse thema. Abonneer op onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws!