Moe na corona 

Je bent positief getest op corona en je hebt het virus doorgemaakt. Maar steeds ben je nog zo moe. Wat kan je er nog aan doen? 

R

vermoeidheidsklachten 

R

kortademigheid

R

concentratieproblemen

Moe na corona

Je bent besmet geraakt met het Coronavirus en daar ben je ook ziek van geweest. Je dacht dat je er wel weer overheen gekomen bent, maar je blijft steeds zo moe.

Ook heb je klachten als: hoofdpijn – slaapproblemen – vermoeidheidsklachten – kortademigheid – spierzwakte en soms ook een depressief gevoel.

moe na corona

De meeste mensen die Corona hebben gehad ondervinden dat ze vooral longklachten hebben of houden.

Dat komt omdat onze longen bepaalde receptoren hebben waarop het Coronavirus zich gemakkelijk kan aanhechten.

De virusdeeltjes kunnen gemakkelijk binnenkomen via je mond of door de neus. Een eerste barriere (verdediging) zijn onze slijmvliezen, die moeten gezond zijn en in staat zijn om het virus niet verder toe te laten. Een belangrijke barriere dus. 

Helaas zien we dat onze slijmvliezen vaak niet voldoende weerstand bieden waardoor het virus gemakkelijk door deze slijmvliesbarriere heen een weg kan vinden naar de receptoren die zich in de longen bevinden.

En zijn ze eenmaal binnen gedrongen, je bent geinfecteerd,  dan richt het coronavirus daar schade aan. Je wordt er ziek van, de een meer dan de ander. 

moe na corona

Moe na Corona 

Wat kun je zelf doen na een corona infectie 

* zorg voor voldoende ontspanning, het liefst buiten 

* voed jezelf met voldoende eiwitten

* voed jezelf met alle kleuren groeten uit de natuur

* voed jezelf met schaal- en schelpdieren

* voed jezelf met goede vetten

smaak- en reukverlies

Een veel gehoorde klacht is smaak- en reukverlies. Het kan zelfs van enkele weken tot zelfs maanden duren eer dat reuk en smaak weer helemaal terug is. 

hoofdpijn

Veel mensen ervaren hoofdpijn of een wattig gevoel in hun hoofd, met daarbij ook concentratieverlies.

kortademigheid

Na een corona infectie hebben veel mensen nog last van kortademigheid. 

slaapproblemen

slaapproblemen kunnen ervoor zorgen dat je nog minder herstelt na je corona infectie 

Herstel na Corona kost veel energie

Doordat jouw immuunsysteem zo hard gaat werken om het virus tegen te gaan, worden er allerlei stofjes aangemaakt. Deze stofjes, cytokines genoemd veroorzaken veel schade in de longen, waardoor het verloop van het Coronavirus nog grilliger wordt.

Heb je het virus eenmaal gehad, en ben je herstellende van het Coronavirus dan lijkt het wel of je er niet meer bovenop kan komen. Je lichaam is zo verzwakt van het vechten tegen het virus dat je wel wil sporten maar dat dit (nog) niet lukt.

Jouw lichaam heeft tijd en een goede  ondersteuning van voeding en lichaamseigen stoffen nodig om goed te kunnen herstellen.

moe na corona

Wat hebben je darmen met corona te maken?

 

Dat herstel kost tijd en een heleboel energie. En die moet je lichaam wel hebben!

Kortom je zult over een goede weerstand moeten beschikken. 

En wist je dat onze weerstand – onze immuniteit – voor 80% uit je darmen wordt gehaald? Gezonde darmen en dus ook gezonde slijmvliezen zorgen ervoor dat je beter en sneller herstelt na een corona infectie.

In je darmen zitten een heleboel bacterien die jouw immuunsysteem kunnen versterken. Die moet je natuurlijk wel hebben. Het liefst ook nog eens in goede stammen en aantallen. Want anders kan het zijn dat deze darmbacterien niet jouw immuunsysteem versterken, maar juist verzwakken.

Helaas komt ik dat veel tegen in de praktijk. Darmen die niet gezond zijn en die niet in staat zijn om je er weer bovenop te helpen.

 

Gebruik maken van lichaamseigen stoffen

Hoe kan je dan weer beter herstellen van je corona infectie?

In mijn praktijk maken we veel gebruik van planten uit de natuur en stoffen die lichaamseigen zijn. Het voordeel daarvan is dat het lichaam daar goed op reageert en het ook direct herkent.

Op die manier kunnen we het herstel van Corona heel mooi ondersteunen en bespoedigen.

Moe na corona – Persoonlijk behandelplan

Voor iedereen zijn de restklachten van Corona weer anders.

Voor de een is dat hoofdpijn en voor een ander is dat de aanhoudende vermoeidheid. 

Belangrijk is dat we gaan kijken wat op dit moment jouw klachten zijn, en daar gaan we op behandelen.

Hoe we dat doen? 

Ik geef je graag advies met welke voeding jouw lichaam het beste kan herstellen. 

En natuurlijk zullen we gebruik maken van de kracht van de kruiden uit de natuur en de lichaamseigen en specifieke supplementen. 

Dit alles om jouw herstel zo goed mogelijk te bespoedigen.

 

onderzoeken

Wil je ook van je corona  klachten afkomen?

Over Petra

Even voorstellen! Ik ben Petra Vermeer. Voor geruime tijd ben ik werkzaam geweest in de reguliere gezondheidszorg. Er is een vraag die me daarbij altijd bezig heeft gehouden. Het ‘waarom’.

Waarom worden we ziek? Waarom hebben steeds meer mensen last van een chronische ziekte, darmklachten, allergie of eczeem.

De antwoorden op deze vragen heb ik veelal gevonden tijdens mijn studie  Orthomoleculaire Geneeskunde.  Deze heb ik aangevuld met meerdere specialisaties op het gebied van darmklachten en zijn invloed op onze hersenen. 

Want een gezonde darm (gezonde weerstand) is de basis voor als je een zwangerschaps wens hebt, je zwanger bent, is de basis in de opbouw van de weerstand van je kindje, puber en volwassenen. Want wist je dat zelfs tot 80% van je gehele weerstand komt voort uit je (gezonde) darmen.  En dat is toch niet geheel onbelangrijk.

Laat me jou met mijn kennis, ervaring en specialisaties helpen om jou weer te laten stralen.

Hooikoortsklachten