Neurotransmitterstest
Neurotransmitterstest
Malende gedachten, niet meer kunnen stoppen met denken, slecht slapen, concentratie problemen, libido problemen, té veel of juist té weinig energie, huidklachten of darmklachten: het zijn allemaal symptomen van een verstoorde communicatie. Ben je gejaagd of kom je juist niet meer vooruit? Was je ooit een snelle denker en moet je nu wel twee keer nadenken eer dat je ergens op kan komen? Je voelt je opgebrand en denkt aan een burn-out. Deze klachten zijn niet altijd te verhelpen met therapie. Soms betekenen deze klachten gewoon een tekort aan neurotransmitters in jouw lichaam. De neurotransmitterstest brengt helderheid over de oorzaak van jouw klachten!
Het effect van voldoende neurotransmitters op jouw lichaam:
Lekker in je vel
Als jouw neurotransmitterssysteem op niveau is zit je lekker in je vel. Je krijgt er energie van, bent niet snel geprikkeld en je weet je rustmomenten te pakken. Maar bovenal: door de juiste hoeveelheid neurotransmitters creëer jij rust in je hoofd.
Dagelijkse brandstof
Neurotransmitters zijn jouw dagelijke brandstof. Ze zorgen ervoor dat jij je energiek voelt en de dag lekker door kan komen.
Versterkt jouw concentratie
Als jouw lichaam voldoende neurotransmitters heeft, heb je geen koffie meer nodig om je te concentreren. Als je neurotransmitters uit balans zijn, raak je vermoeider, krijg je slaapproblemen en gaat denken niet meer zo snel.
Jouw darmflora
Onze darmen corresponderen met ons brein. Als jouw neurotransmitters uit balans zijn, krijg je psychische klachten. Je raadt het al: psychische klachten hebben ook effect op jouw darmen. Een tekort of overschot aan neurotransmitters kan dus leiden tot het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS).
Doe de neurotransmitterstest!
In de afbeelding hiernaast is een voorbeeld te zien van een uitslag van een neurotransmitterstest. Je ziet dat er 4 soorten neurotransmitters zijn. We lichten ze daarom graag toe.
Neurotransmitters zijn biochemische stofjes in je lichaam. Ze zijn in staat om signalen door te geven en zorgen voor een goede communicatie tussen brein en buik. Maar als de communicatie verstoord is geraakt dan werkt het niet meer goed samen en raakt het verstoord en ontregeld.
Je hebt neurotransmitters in stimulerende vormen zoals dopamine en acethylcholine. Dopamine is daar een mooi voorbeeld van; want dopamine staat voor kracht, testosteron, zelfvertrouwen, ondernemend, libido. Achethylcholine heeft meer te maken met de reactiesnelheid, souplesse, nieuwsgierigheid, geheugen, creativiteit.
Je hebt ook neurotransmitters die rust geven, die noem je Serotonine en Gaba. Deze twee zorgen ervoor dat je geduldig bent (geen kort lontje) stressbestendig, een positieve levenshouding hebt, het heeft ook invloed heeft op je slaapritme en je emoties.
Het doel van de neurotransmitterstest is om inzicht te krijgen in de kracht en verzwakking van jouw eigen systeem. Door het in kaart brengen van een overschot of een tekort weet je waar de schoen wringt en kun je gerichter een genezingsproces op gang brengen.
De test is ontwikkeld door Dr. Braverman en is gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen over de laatste 50 jaar. Het combineert kennis uit observatie en experimenten die wereldwijd gepubliceerd zijn.
Van de neurotransmitterstest naar advies
Wanneer we hier de antwoorden op hebben, kunnen we de onderlinge verhoudingen tussen de neurotransmitters herstellen en de tekorten opheffen. Aan de hand van de analyse ontvang je een gericht adviesplan met voeding en orthomoleculaire ondersteuning. In dit adviesplan vertellen we je:
- wat jouw dominante natuur is
- welke voeding het meest geschikt is voor jou
- welke manier van beweging bij jou past
- hoe je tekorten kunt opheffen
- hoe je de balans blijvend kunt optimaliseren.
De analyse is geschikt voor:
- voor kinderen waarvan je denkt dat ze zich niet goed kunnen concentreren
- voor mensen met: concentratieproblemen, hormonale problemen, overgangsklachten, onrust, prikkelgevoeligheid, burn- out, slaapproblemen
- voor mensen die het beste uit zichzelf willen halen
- voor sporters die hun prestaties willen verbeteren
- voor mensen met darmklachten
Neurotransmitters en voeding
De vier belangrijkste neurotransmitters zijn GABA, Serotonine, Acetylcholine en Dopamine. Ze worden gemaakt uit specifieke bouwstenen die we uit onze voeding halen. Die bouwstenen bestaan voornamelijk uit aminozuren, vetten en mineralen. Als je weet aan welke neurotransmitters je een tekort hebt dan kun je dus ook specifiek gaan eten. Het aanpassen van je voedingspatroon kan dus ook een heel verschil maken voor je neurotransmitters.

Neurotransmitters en concentratie
Heb je het gevoel dat je concentratie niet meer goed is, je niet meer zo snel kunt denken als dat je vroeger deed. Gedachten blijven maar komen en je hebt het het gevoel dat het pieker knopje niet meer uit kan. Slapen doe je ook niet meer zo goed en je raakt alsmaar vermoeider. Je creativiteit is een stuk minder geworden en je hebt het gevoel dat er niets meer uit je handen komt. Herkenbaar?
Neurotransmitters die daarmee te maken hebben zijn wellicht uit balans.
Neurotransmitters en je darmen
Je darmen worden ook wel je tweede brein genoemd, dit komt omdat er zoveel zenuwen in zitten die allemaal corresponderen met ons brein. Je kunt je voorstellen dat als er neurotransmitters alsmaar signalen afvuren op je brein (stress) dat je darmen daar ook op gaan reageren. De darmen kunnen dan overprikkeld raken en je kunt bijvoorbeeld last krijgen van een Prikkelbaar Darm Syndroom. Om weer tot een rust moment te komen is het belangrijk om je neurotransmitters weer op orde te brengen.
De neurotransmitters test zit gratis in het eerste consult, maar is ook los te bestellen via de webshop. Na betaling ontvang je link waarna je de vragenlijst kunt invullen.
Een aantal dagen later ontvang je het volledige rapport inclusief een gericht voedingsplan en orthomoleculaire ondersteuning.
Wil je liever een afspraak zodat je wordt uitgelegd wat de onderliggende oorzaken kunnen zijn? Dan nodig ik je uit om een afspraak te maken in de praktijk zodat we alle tijd hebben om de onderliggende oorzaak te achterhalen.