R

Darmspecialist

R

Vergoed door de verzekeraar

R

Psychosociaal coach

Ontdek de kracht van jouw tweede brein: een unieke workshop over Body & Mind 

Wist je dat jij jouw darmen bent?! Ja, dit klinkt misschien een beetje gek, maar het tegendeel is waar. Jouw darmen zijn je tweede brein. Ze communiceren met je!

Maar hoe dan? Stel, je hebt regelmatig last van hoofdpijn, vermoeidheid, stress of veel onrust. Dit vertelt jou iets belangrijks over je darmstelsel. Waarschijnlijk is er iets uit balans wat direct invloed heeft op jouw zenuwstelsel. Je hersenen sturen signalen naar je darmen, maar je darmen sturen ook signalen naar je hersenen. Jouw darmen zijn dus werkelijk je tweede brein.

Helaas kunnen we onze hoofdpijn of vermoeidheid niet wegdenken, hoe graag we dat soms ook willen! Daarom is het belangrijk te weten waar zich disbalans in jouw darmstelsel bevindt, zodat je jouw darmen beter leert kennen. En wie zijn darmen beter kent, heeft ook een fijner leven!

Een leven waarvan je weet wat jouw lichaam nodig heeft, je zorgt voor jouw darmstelsel en bewust bent van tekorten. Wil je weten waar bij jou zich een disbalans bevindt in je darmstelsel?

Klik dan hier voor een gratis test! Benieuwd hoe je de optimale balans weet te vinden tussen je darmen en je brein? Door middel van voeding, supplementen en een gezonde levensstijl?

Uitnodiging voor een Unieke Workshop 

 

Op zaterdag 13 juli organiseer ik samen met mijn dochter een exclusieve workshop over body & mind.

Met haar achtergrond in coaching en mindfulness en mijn expertise in het darmstelsel zullen we jullie meenemen in een middag vol informatie over het darmstelsel, een gezonde levensstijl en het belang van een rustig zenuwstelsel door middel van mindfulness oefeningen.

 

Wat kun je verwachten?

 • Informatieve sessie: Leer over de verbinding tussen je darmen en je brein en hoe je deze balans kunt optimaliseren.
 • Mindfulness oefeningen: Onder leiding van mijn dochter, gespecialiseerd in coaching en mindfulness, wordt je ondergedompeld in mindfulness oefeningen om je zenuwstelsel te kalmeren.
 • Praktische tips: Ontvang praktische adviezen over voeding, supplementen en levensstijl om je darmgezondheid te verbeteren.

Details van de Workshop

 • Datum: Zaterdag 13 juli
 • Tijd: 13:00 – 17:00
 • Locatie: Liendense single 31, 4033 KH, Lienden
 • Kosten: €55

Wil je deze kans niet missen om te leren hoe je de balans tussen je darmen en je brein kunt verbeteren en zo een gezonder en gelukkiger leven kunt leiden?

Schrijf je vandaag nog in!

We kijken er naar uit je te verwelkomen op deze bijzondere middag vol nieuwe inzichten en rustgevende oefeningen. Samen zetten we de stap naar een betere balans tussen body & mind.

Coaching in combinatie met orthomoleculaire geneeskunde

  Het is mijn wens om jou verder te helpen.

  Je verder te helpen in je eigen (persoonlijke) proces.
  Een proces dat niet alleen bestaat uit allergische klachten, maar ook over jouw eigen “mind set”.

  Hoe ga jij met jouw gedachten om?

  Zijn er negatieve gedachtenpatronenen die telkens maar weer terug keren?
  Belemmeren deze jou?
  Ben je in staat om deze om te “keren”naar positieve gedachten?

  Want ook deze gedachtengang is belangrijk om minder last te hebben van allergische reacties.

  Maar vergt wel een andere aanpak.

  Namelijk die van psychosociale coaching.

  coaching

  In de afgelopen jaren heb ik mee mogen maken dat het niet alleen om stofjes, bacteriën, darmflora en voeding gaat. Het gaat heel vaak over onze “mind-set”. Hoe belemmerde overtuigingen jouw eigen genezingsproces in de weg kunnen staan.

  Want waar krijg jij energie van
  En waar lekt jouw energie naar weg 

  Gebruik je je energie voor jezelf, of juist voor een ander?

  Als darmspecialist weet ik als geen ander hoe jouw spijsvertering, hormonen en je darmen behoren te werken. 

  Maar je darmen zijn ook je tweede brein en zijn in staat om gedachten om te zetten in allerlei klachten, waaronder buikklachten.

  Daarom is de combinatie ook zo mooi, we kunnen de psychische kant benaderen en tegelijkertijd ook het fysieke.

  Op deze manier behandelen we het van beide kanten.

  Denk je dat je wel wat hulp kan gebruiken?
  Ik wil je graag helpen om te ontdekken wat je nodig hebt, zodat je weer in de goede richting ga bewegen.

  Over Petra

   

  Even voorstellen! Ik ben Petra Vermeer. Voor geruime tijd ben ik werkzaam geweest in de reguliere gezondheidszorg. Er is een vraag die me daarbij altijd bezig heeft gehouden. Het ‘waarom’.

  Waarom worden we ziek? Waarom hebben steeds meer mensen last van een chronische ziekte, darmklachten, allergie of eczeem.

  De antwoorden op deze vragen heb ik veelal gevonden tijdens mijn studie  Orthomoleculaire Geneeskunde.  Deze heb ik aangevuld met meerdere specialisaties op het gebied van darmklachten en een psychosociale coach opleiding.  Want als de “mind” niet meewerkt, werkt het lijf ook niet mee. 

  Gezonde darmen (gezonde weerstand) is de basis voor als je een zwangerschaps wens hebt, je zwanger bent, is de basis in de opbouw van de weerstand van je kindje, puber en volwassenen. Want wist je dat zelfs tot 80% van je gehele weerstand komt voort uit je (gezonde) darmen.  En dat is toch niet geheel onbelangrijk.

  Hooikoortsklachten

  Ontvang onze nieuwsbrief!

  Maandelijks verzenden wij een nieuwsbrief. De nieuwsbrief brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Praktijk de Waterlely! Hierin bespreken we ook alvast ons maandelijkse thema. Abonneer op onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws!