Herken je dat? Je hebt PDS en je hebt ook  vaak last van misselijkheid. 

Je hebt al de diagnose PDS gekregen en heb daar best veel last van. Rommelende darmen, een slechte stoelgang. Opgeblazen buik, buikpijn en ook nog een vaak buikkrampen. En dan komt er ook nog eens die misselijkheid bij. 

 

De wanhoop nabij 

Je bent de wanhoop nabij, want wat je ook eet of wanneer je ook eet de misselijkheid blijft maar terugkomen. Op den duur ga je steeds minder eten om maar niet misselijk te worden. Met als gevolg dat je steeds minder energie hebt en je je nog ellendiger gaat voelen. .

Waar komt die misselijkheid vandaan

Ons spijsverteringssysteem zit knap in elkaar, enzymen en zuren zorgen ervoor dat we ons voedsel goed kunnen verteren en opnemen. Belangrijke bouwstoffen waar we energie van krijgen! Op deze manier kan ons lichaam optimaal van de voeding die je eet energie van maken. Wat natuurlijk ook de bedoeling is.

Wat we vaak zien bij PDS en misselijkheid is dat je spijsverteirng niet zo goed of niet meer zo optimaal werkt. Op de één of andere manier is je spijsvertering verstoort geraakt.

De o zo noodzakelijke enzyen en zuren zijn niet meer voldoende aanwezig om je voedsel goed te kunnen verteren en daar reageert jouw lijf op. En dan heb je al PDS en word je ook nog eens misselijk

Wat kun je er zelf aan doen 

Het beste wat je kunt is ten eerste goed naar je lichaam luisteren:

* wat kan mijn lijf goed verteren

* is dat een lichte maaltijd

* eet ik liever ’s middags mijn warme maaltijd

* of heb ik dat liever in de avond

Ga eens bij jezelf na welke maaltijden bij je passen. Op welk tijdstip van de dag vindt jouw lijf het fijn om voeding binnen te krijgen. In de zomer is dat misschien meer een salade en in de winter wellicht een verwarmend soepje.

PDS en misselijkheid – de tips 

Heb je voor jezelf duidelijk welke maaltijden fijn bij jouw lijf passen dan kan je daar je voeding op aanpassen.

Dat is al een eerste stap.

Gember theedrinken 

Gember heeft een gunstig effect op jouw spijsvertering. Je kan er thee van zetten of de gember verwerken in je gerecht. 

Kruiden (thee)  

Gebruik wat vaker verse kruiden die je in de maaltijden verwerkt. Fijne kruiden om mee te werken zijn dan onder andere de pepermunt.

Neem de tijd voor je maaltijden 

Eet rustig je maaltijden, ga er echt voor zitten en eet met aandacht. Kauw je eten meerdere keren voordat je het doorslikt en drink niet te veel bij de maaltijden.

Wat als het niet over gaat? 

Je hebt alle tips al gedaan het gaat maar niet over!
Wat nu?

Waarschijnlijk is er iets niet in balans, dat kan in je spijsvertering zitten maar het kan ook te maken hebben met je darmen.

Wat we vaak zien is dat PDS en misselijkheid vaak een relatie hebben met je darmflora. Je darmflora kan niet helemaal op orde zijn, wellicht zijn er wel te veel slechte bacterien die je misselijk maken. 

Hoe krijg je dat allemaal weer in balans? 

Daar is helaas geen eenduidig antwoord op te geven, helaas is dat bij iedereen weer anders. 

Kom een langs bij Praktijk de Waterlely, een praktijk waarin we gespecialiseerd zijn in het behandelen van darmklachten. 

en dus ook PDS en misselijkheid! 

 

Meer informatie?

Heb je al langer zoiets van: er moet iets gebeuren maar ik weet niet wat! Bij Praktijk de Waterlely helpen we je met het behandelen van PDS en misselijkheid. We gaan op zoek naar de oorzaak van jouw klacht. En aan de hand van de oorzaak stellen we een specifiek en persoonlijk behandelplan op. Wij helpen je er graag bij! Maak een afspraak zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat jouw klachten weer gaan verdwijnen.

Ontvang onze nieuwsbrief!

Maandelijks verzenden wij een nieuwsbrief. De nieuwsbrief brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Praktijk de Waterlely! Hierin bespreken we ook alvast ons maandelijkse thema. Abonneer op onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws!