Psoriasis
Psoriasis
Psoriasis is een niet-besmettelijke chronische huidaandoening die wordt gekenmerkt door dikke rode schilferende plekken die vooral voorkomen op de ellebogen, de knieën en het behaarde hoofd. Bij psoriasis is de aanmaak van de huidcellen versneld en worden de teveel gemaakte cel lagen niet afgestoten. Hierdoor ontstaan plakken huid met een dikke laag onrijpe huidcellen die moeilijk afschilferen. De huid is gevoelig en kan gaan jeuken wat erg onaangenaam kan zijn. Hoewel psoriasis vooral tot uiting komt in de huid, is het niet in hoofdzaak een huidprobleem, maar een ontregeling van het immuunsysteem.
Psoriasis en immuunsysteem
Deze ontregeling wordt ook wel een auto-immuunziekte genoemd. Een auto-immuunziekte is een ziekte waarbij het eigen immuunsysteem zich tegen zichzelf keert, het functioneert niet zoals het zou moeten. Het immuunsysteem is een ingewikkeld netwerk van cellen dat het lichaam beschermt tegen binnendringende bacteriën, virussen en andere organismen die infecties kunnen veroorzaken. Dit doet het immuunsysteem/afweersysteem door antistoffen te produceren. Een auto-immuunziekte is een vaak chronische ziekte waarbij het immuunsysteem het verschil niet meer ziet tussen wat tot het lichaam behoort en wat niet. Het immuunsysteem keert zich daardoor tegen zichzelf, hetgeen ziekten kan veroorzaken zoals Psoriasis.
Psoriasis en behandeling
Bij de reguliere behandeling van psoriasis worden vaak geneesmiddelen ingezet met ernstige bijwerkingen, die vooral voor het lichaam belastend kunnen zijn. Voorbeelden zijn zalven die corticosteroïden (hormonen) bevatten. De orthomoleculaire geneeskunde daarentegen gebruikt alleen middelen met een natuurlijke oorsprong. Zo wordt er gebruikt gemaakt van vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en spoorelementen. Door deze lichaamseigen stoffen toe te dienen worden ze opvallend snel en zonder belastende bijverschijnselen opgenomen. Naast het toedienen van essentiële voedingsmiddelen kan er ook gekeken worden naar de kwaliteit van de darmflora.
Psoriasis en een gezonde darmflora
Want een gezonde darm betekent ook een gezond lichaam. Met een ontlastingsonderzoek kan er gekeken worden in hoeverre de darmflora gezond is en wat niet. Je krijgt een duidelijk beeld van wat er aan de hand is en op welke manier er behandeld moet worden. Er zijn verschillende onderzoeken die daarvoor geschikt zijn, dat is het onderzoek darmflora- ontlastingsonderzoek basis en het onderzoek darmflora- ontlastingsonderzoek compleet. Ze verschillen van elkaar doordat het complete onderzoek ook alle ontstekingsmarkers laat zien en die wil je eigenlijk wel weten als je psoriasis hebt.
Door het opruimen en elimineren van ziekteverwekkers gaan we de darmflora weer gezond maken zodat je eigen weerstand (immuunsysteem) het weer zelf kan en je eindelijk weer kan werken aan het herstel van je psoriasis. Dat heeft natuurlijk tijd en geduld nodig want psoriasis is niet ineens ontstaan en zal ook niet binnen een maandje weg gaan. Maar je ziet in een behandeling dat het langzaam aan beter gaat en dat je psoriasis op een veilige manier kan behandelen.
Wil je meer weten hoe we jou psoriasis kunnen behandelen?
Neem vrijblijvend contact op , dat kan middels het contact formulier
Maar je kunt natuurlijk ook altijd telefonisch contact opnemen met Praktijk de Waterlely 06 – 385 05 128 of je maakt direct een afspraak in de elektronische agenda