Oil pulling is al een duizenden jaren oud fenomeen. Oorspronkelijk komt het uit de Indiase volksgeneeswijze, ook wel ayurveda genoemd. Het wordt gebruikt om je mond te spoelen, vóór het tanden poetsen. Dit om bacteriën die zich in de nacht hebben opgehoopt in je mond te verwijderen. Deze bacteriën zorgen namelijk voor onder andere een slechte adem. Heb jij last van een slechte adem? Start met oil pulling! Wat dit precies is en hoe het werkt lees je in deze blog.

Hoe kom ik aan een slechte adem?

Vooral in de ochtend hebben de meeste mensen last van een slechte adem. Hoe dit komt? ‘s Nachts is je lichaam bezig met ontgiften. De afvalstoffen die hierbij vrijkomen, zoals bacteriën, schimmels en andere organismen, verzamelen zich in je mond. Deze blijven ook achter op je tong: dit veroorzaakt de slechte adem. Slechte adem wordt ook wel halitose genoemd. Oil pulling zorgt ervoor dat je van deze slechte adem af komt.

Waarom oil pulling?

Oil pulling zorgt niet alleen voor een frisse adem. Het zorgt er ook nog eens voor dat je algehele gezondheid verbetert. Dus wil jij:

  • Een frisse adem?
  • Een goede mondgezondheid?
  • Minder tandplaque?
  • Een verbeterde smaak?
  • Gezond tandvlees?
  • Een gave huid met minder acne?
  • Helder kunnen nadenken?

Start dan vandaag nog met oil pulling!

Hoe werkt oil pulling?

Bij oil pulling gebruik je olie om je mond te spoelen. Bij voorkeur kokosolie, omdat deze veel antimicrobiële eigenschappen bevat. De kokosolie onttrekt de schadelijke bacteriën, schimmels en andere organismen aan je mond, tanden, je tandvlees, je tong en zelfs je keel. Oil pulling is dus niet alleen geschikt om een slechte adem te verhelpen: het is ook nog eens goed voor je mondgezondheid. Starten met oil pulling? Volg dan dit stappenplan:

  1. Doe een theelepel kokosolie in je mond
  2. Laat de olie 15 tot 20 minuten in je mond rondgaan
  3. Spuug de olie uit en poets je tanden

Heb je ’s ochtends weinig tijd? Oil pulling is perfect om toe te passen onder de douche. Zo hoef je niet eerder op te staan en begin je de dag met een frisse adem! Let wel op: in het begin zal oil pulling gek aanvoelen. De kokosolie is niet vloeibaar en het duurt even voordat het vloeibaar wordt. Naarmate je het vaker doet, des te gemakkelijker wordt het om 20 minuten lang te spoelen. Begin daarom ook met een klein beetje kokosolie en zorg dat je eerst gewend raakt aan het spoelen. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over oil pulling? Neem dan gerust contact met ons op via info@praktijkdewaterlely.nl of +31 6 385 05 128.

Ontvang onze nieuwsbrief!

Maandelijks verzenden wij een nieuwsbrief. De nieuwsbrief brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Praktijk de Waterlely! Hierin bespreken we ook alvast ons maandelijkse thema. Abonneer op onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws!