Darmflora- ontlastingsonderzoek speciaal voor kinderen

R

Darmspecialist

R

Vergoed door uw verzekeraar

R

Psychosociaal coach

Darmflora- ontlastingsonderzoek speciaal voor kinderen

Bij de test “darmflora- ontlastingsonderzoek kinderen” geeft een duidelijk beeld of je buikpijn of diarree worden veroorzaakt door onbalans in de diversiteit aan darmbacteriën, een gist (Candida), een schimmel of een parasiet.

 

Diversiteit in de darmflora

Onze darmflora – “het microbioom” bestaat uit vele soorten bacteriën. Deze vele soorten bestaan uit zowel goede als slechte bacteriën. Daarbij is het natuurlijk wenselijk om meer van de goede darmbacteriën te hebben dan van de slechte darmbacteriën.

Als de slechte darmbacterien de overhand gaan nemen in je darmflora kan dit voor allerlei klachten en een verminderde weerstand zorgen.

Ook een algemeen gehoord probleem is dat buikpijn vaak voorkomt als de slechte darmbacteriën de overhand hebben genomen.

 

Akkermansia muciniphila & Faecalibacterium prausnitzii

Akkermansia en Faecalibacterium hebben een belangrijke functie in de darm. Zij zorgen voor een gezonde slijmlaag in de darmwand en voldoende weerstand. Deze twee bacteriën vormen samen ongeveer 15% van de totale darmflora. Heb je van deze darmbacterien te weinig, dan kan dat voor onstekingen of irritaties (buikpijn) in de darm zorgen.

 

Parasieten

Parasieten kunnen veel buikklachten veroorzaken. We zien het vaak als kindjes vaak last hebben van een onregelmatige en brijige ontlasting die ook nog eens enorm stinkt. Deze test geeft aan of er inderdaad sprake is van een parasiet.

 

Overgroei met gisten

Heb je kindje vaak een een opgezette buik, winderigheid of een brijachtige ontlasting? Een Candida kan deze klachten veroorzaken, door middel van deze test kom je er achter of je er een Candida in de darmen zit.

 

Darmflora- ontlastingsonderzoek kinderen

 

Door het bestellen van de test “darmflora- ontlastingsonderzoek kinderen, ontvang je enkele dagen later een envelop met daarin het afnamemateriaal en een aanvraagformulier thuisgestuurd.

De ontlasting schep je heel gemakkelijk thuis in het daarvoor bestemde afnamemateriaal, en daarna stuur je het in het geheel op naar het laboratorium.

Uiterlijk twee à drie weken later ontvang je de uitslag per e-mail.  Is de uitslag niet duidelijk of wil je meer informatie, kom dan eens langs op consult waarin we heel veel zaken doornemen en uitleggen wat er aan de hand is.

 

Meer onderzoeken

Bij onze praktijk kun je meerdere ontlastingsonderzoeken laten uitvoeren. Op deze pagina vind je ze allemaal!

darmflora ontlastingsonderzoek kinderen