Op vakantie…

Ik ga op vakantie en neem mee …

Ik ga op vakantie en neem mee …

Nog heel even en dan gaan we weer op vakantie, heerlijk!

Eindelijk naar de zon, strand, bos, duin of naar de bergen.
Heerlijk twee of drie weken de stress uit je lichaam laten verdwijnen, lekker ontspannen en genieten van al het moois wat de vakantie te bieden heeft.

Maar zo gaat dat helaas niet altijd, want we kunnen overal last van krijgen.

 

Wagenziekte:

Daar gaan we dan, met de auto op vakantie. Heel de auto is ingepakt en bij de tweede bocht zegt je kind…. ik ben misselijk!
En dan moet je nog 1000 kilometer!
Gember helpt tegen de misselijkheid, neem het juiste merk, met de juiste dosering en ga op reis zonder een misselijk kind.

 

Diarree:

Ja hoor, iets verkeerds gegeten of gedronken!
Vergeet je ORS niet, maar wist je dat een goede probiotica je kunt helpen om je diarree te verminderen.
En kijk uit met het nuttigen van ongekookt voedsel, ijsklontjes, vlees en vis.

 

Muggensteken

Die vervelende muggen, ze prikken zelfs door je broekspijpen heen!
Vitamine B1 vinden muggen niet lekker, de geur die afgescheiden wordt als je een vitamine b-complex inneemt beschermt je op een veilige manier tegen de muggen.

 

Hoofdpijn/Migraine

Dan ben je eindelijk op vakantie en dan kun je lekker ontspannen en dan krijg je migraine!
Magnesium kan je helpen om de migraine de baas te worden.

 

Zonnebrand:

De zon heeft een helende functie op ons lichaam, het maakt vitamine D3 aan die onmisbaar zijn voor het aansturen van onze hormonen en tal van andere processen. Insmeren met een zonnebrandcrème is zeker nodig, maar bedenk dat ons lichaam ook zonlicht nodig heeft om deze vitamine D3 aan te maken. Dus smeren is zeker een noodzaak, maar gun je lichaam ook de kans om zonlicht op te nemen en aan te maken.  Je krijgt vooral last van de zon als er te weinig omega 3 vetzuren in je lichaam opgeslagen liggen. Het eten van vette vis en het suppleren met Omega 3 vetzuren is dan ook aan te bevelen.
Krijg je last van bulten, jeuk of uitslag weet dan dat je immuunsysteem reageert tegen de zon. Er is dus een intolerantie. Weet dan dat er werk aan de winkel is als je terug komt van vakantie,  want je wilt volgend jaar toch wel lekker in de zon kunnen zitten!

 

Tips hoe je een zonneallergie op je vakantie kunt behandelen: 

Lees er alles over in het volgende blog: https://praktijkdewaterlely.nl/hoe-je-zonneallergie-acuut-kunt-behandelen-en-voorkomen/

 

Drink voldoende:

In de zon verliest je lichaam veel vocht. En drinken is noodzakelijk om het vochtgehalte op peil te houden. Daarom is het belangrijk om veel te drinken. Krijg je dorst dan weet je al dat je niet genoeg hebt gedronken, maar je kunt het ook aan de kleur van je urine zien. Je urine is namelijk donkerder als je te weinig hebt gedronken. Hoe verleidelijk ook, het drinken van ijs koude dranken heeft een averechts effect. Je kunt dan beter lauwwarme (kruiden) thee drinken of water op kamer temperatuur.

 

Fijne vakantie!