Met het verstrijken der jaren neemt de kennis en de wijsheid wel toe, maar helaas neemt het vermogen van ons lichaam om snel te herstellen wel af. 

Gezond ouder worden met vitamine D

 

We zullen ons dus fit en gezond moeten houden om zo goed mogelijk van onze oude dag te kunnen genieten.

Naast een gezond leefstijl zoals veel bewegen en gezonde voeding is het ook belangrijk om onze cellen van de juiste vitamines te voorzien.

Vitamine d mag dan zeker niet ontbreken in het rijtje van toevoegingen, wanst naast een goede multi-vitamine is het belangrijk om daar vitamine d in de wintermaanden aan toe te voegen.

Vitamine d heeft een beschermende werking

Het heeft namelijk een beschermende werking op ons immuunsysteem, onze weerstand. En juiste deze weerstand hebben we zo hard nodig om onnodige gasten zoals virussen en bacterien buiten de deur te houden.

Kijk maar eens naar alle mensen die Covid hebben gehad, een studie heeft uitgewezen dat de status van vitamine d behoorlijk laag was.

Vitamine d voor een goed humeur

Maar vitamine d doet nog meer, ze zorgt er namelijk ook voor (mits we natuurlijk genoeg bewegen) dat onze botten sterk blijven. Heeft een positieve werking op ons humeur en uiteindelijk verbetert het ook nog eens onze slaapkwaliteit.

Genieten van het hefstzonnetje

Nu we nog even mogen genieten van het mooie weer kunnen we nog even de overdagdie energie voelen van de zon, en ons ermee opladen. 

Maar met de herfst en de winter voor de deur moeten we toch wel rekening gaan houden dat de zon in kracht afneemt en er geen vitamine d meer aangemaakt kan worden ins ons lichaam.

Mede daarom is het verstandig om jezelf zo gezond mogelijk de herfst en de winter door te laten komen en genoeg vitamine d in je lichaam te hebben.

Zo kan je immuunsysteem (weerstand) putten uit een optimale hoeveelheid en je gezond en fit de winter kan doorkomen.

Meer informatie?

Heb je al langer zoiets van: er moet iets gebeuren maar ik weet niet wat! Wil je weten of je wel genoeg vitamine D hebt? Wij helpen je er graag bij! Maak een afspraak zodat wij er samen voor kunnen zorgen dat jouw klachten weer gaan verdwijnen.

Ontvang onze nieuwsbrief!

Maandelijks verzenden wij een nieuwsbrief. De nieuwsbrief brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Praktijk de Waterlely! Hierin bespreken we ook alvast ons maandelijkse thema. Abonneer op onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws!