Voedselintolerantietest

Wat een voedselintolerantie is, welke klachten je kan krijgen en hoe je erachter komt of je een voedselintolerantie hebt, lees je op deze pagina. 

Je eet dagelijks met smaak je boterhammetje met ei en kaas, je voelt je prima toch? Maar ergens in jouw systeem zit het toch niet helemaal goed, er is wat aan de hand met wat je eet, maar wat? De voedselintolerantietest toont aan op welke voeding jij een specifieke gevoeligheid hebt. Helaas komt deze gevoeligheid voor bepaalde voeding steeds vaker voor. Je eet dan wel dagelijks je boterhammetje met ei en kaas, maar je hebt geen idee of je lichaam dit goed kan verteren.

Wat is een voedselintolerantie?

Een voedselintolerantie is een reactie van het lichaam op bepaalde voeding. Een bekende is de glutenintolerantie, maar er bestaan nog veel meer intoleranties voor voedingsmiddelen. Een voorbeeld is lactose, waarbij je dus moeite hebt om melksuiker te verteren.

Zeker bij chronische klachten zoals hoofdpijn, buikpijn en/of een veranderd ontlastingspatroon (diarree of obstipatie) kan de oorzaak weleens liggen in een IgG-voedingsallergie. Dit wordt ook wel een voedselovergevoeligheid of een voedselintolerantie genoemd. Bij een allergische reactie merk je het meteen als je iets verkeerds gegeten hebt. Bij een overgevoeligheid voor voedsel kunnen de symptomen tussen 8 en 72 uur na consumptie van het voedsel optreden. Dit maakt het ook zo lastig om te kunnen achterhalen waar jouw lichaam op reageert. Is het de banaan die je eergisteren hebt gegeten, de rijst van gisteren of de aardappel van vandaag?

Hoe kan een vertraagde voedselintolerantie klachten geven?

De darmwand kan worden beschadigd en kan lekken als gevolg van stress, infecties of medicijnen. Zo kan grote hoeveelheden onverteerd voedsel in de bloedbaan terecht komen. Het immuunsysteem denkt dat dit (ten onrechte) schadelijke stoffen zijn en produceert specifieke antilichamen (IgG antistoffen). Dit kan leiden tot de vorming van immuuncomplexen die zich vervolgens vestigen in een deel van het lichaam, waar het de reacties veroorzaakt.

Met de ImuPro voedselintolerantie test kun je ontdekken of er sprake is van een vertraagde voedselallergie.

Wat is het verschil tussen een allergie en een intolerantie?

Het verschil tussen een voedselallergie en een voedselintolerantie is dat je met een voedselallergie direct een reactie krijgt en bij een intolerantie niet. Gelukkig kun je daar tegenwoordig heel gemakkelijk achter komen door een bloedtest te laten afnemen en jouw voedselintoleranties in kaart te laten brengen. Het voordeel daarvan is dat je dan precies weet waar jouw lichaam op reageert, zodat je daar rekening mee kunt houden in je dagelijkse voedingspatroon.

Voor wie is de voedselintolerantietest geschikt?

Een voedselintolerantietest is geschikt als je één van de volgende vragen met ja kunt beantwoorden:

  • Ben je al langer op zoek naar antwoorden wat betreft voeding waar je wel of niet tegen kan?
  • Heb je al langer buikpijn – hoofdpijn – chronische diarree – obstipatie
  • Heb je na je maaltijd een opgeblazen gevoel?
  • Heb je na je maaltijd een buik die opzwelt?
  • Heb je het gevoel dat je eten niet wilt zakken?
  • Heb je veel last van jeuk of huiduitslag?
  • Heb je vaak last van hooikoorts?

 

Verschillende typen voedselintolerantietesten

Wellicht is een voedselintolerantietest wat voor jou! Ze zijn in verschillende soorten aan te vragen:

 

ImuPro Screen ImuPro Screen+ ImuPro Basic ImuPro Vegetarisch ImuPro Complete
22 voedingsmiddelen 44 voedingsmiddelen 90 voedingsmiddelen 90 voedingsmiddelen 270 voedingsmiddelen
Beknopte rapport voor een redelijke prijs, maar zonder aanbevelingen Beknopt rapport met de meest voorkomende voedingsmiddelen Basis rapport met de meest belangrijke voedingsmiddelen Basis rapport met de meest belangrijke voedingsmiddelen Uitgebreide en compleet rapport  van de meest voorkomende voedingsmiddelen
Begrijpelijk rapport met nauwkeurige resultaten Persoonlijke handleiding met voedingsrichtlijnen Persoonlijke handleiding met voedingsrichtlijnen Persoonlijke handleiding met voedingsrichtlijnen
Binnen 3 maanden een up-grade mogelijk naar de ImuPro Complete Binnen 3 maanden een up-grade mogelijk naar ImuPro Complete

De ImuPro voedselintolerantietest

De namen van de testen spreken al voor zich. De ImuPro Screen is een snellere, kleinere en wat goedkopere test. De ImuPro Basic is een uitgebreide check op een voedselovergevoeligheid test oftewel voedselintolerantie van 90 IgG voedingsmiddelen. Wil je liever uitgebreid onderzoek doen mét aanbevelingen? Dan is de ImuPro Complete een aanrader. De testen worden uitgevoerd door het laboratorium Pro Health in Weert.

Als je de test hebt laten uitvoeren ontvang je een rapport. In de foto hiernaast zie je daarvan een voorbeeld. Je ziet dat achter de voedingsmiddelen de kleur groen, oranje of rood staat. Ze betekenen het volgende:

  • Groen: klasse 0, er is geen overgevoeligheid gevonden;
  • Oranje: klasse 1–2, er is een lage tot matige reactie gevonden tegen de betreffende voedingsmiddelen. Deze moet je dan minimaal 10 tot 20 weken vermijden;
  • Rood: klasse 3, er is een verhoogde sterke tot zelfs zeer sterke reactie tegen het betreffende voedingsmiddel gevonden. Deze voeding moet je dan ook strikt vermijden.

Vraag de ImuPro test aan

Wil je de ImuPro voedselintolerantie test bestellen? Ga naar de webshop van Praktijk de Waterlely en maak een keuze uit de verschillende testen. Bekijk gerust de diverse testen op je gemak, de webshop voorziet je van specifieke informatie over alle typen testen die hierboven zijn genoemd.

Zodra je de aanvraag hebt gedaan én betaald wordt de test naar het opgegeven adres verstuurd. Ben je al cliënt van Praktijk de Waterlely? Dan is de bloedafname (waarmee we de voedingsmiddelentest gaan uitvoeren) een gratis service. Ben je (nog) geen cliënt en wil je dat Praktijk de Waterlely jouw bloed gaat afnemen, dan betaal je daar € 15,00 voor. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een prikpunt bij jou in de buurt en daar wat bloed laten afnemen.

Het gevulde bloedbuisje stuur je vervolgens in de meegeleverde verzend-enveloppe naar het laboratorium Pro-Health in Weert. Na ongeveer 3 weken ontvang ik de uitslag van jouw ImuPro test. De uitslag stuur ik per e-mail naar je toe. Heb je daarna nog vragen, mail of bel me voor meer uitleg! De uitleg bij jouw test kost € 49,95 voor een half uur consult.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de voedselintolerantietesten? Neem dan contact met ons op!

In mijn praktijk hebben al veel mensen deze test laten uitvoeren. Door het weglaten van voeding waar je lichaam slecht tegen kan, krijgt het nu eindelijk de kans om tot rust te komen en om te herstellen. Om het beste resultaat te krijgen is het ook van belang om het darmslijmvlies weer te gaan herstellen, en daar kan ik je als orthomoleculair- en darmtherapeut heel goed bij helpen! Maak hiervoor gerust een afspraak.