De run op paracetamol lijkt niet te stoppen!

Na het wc-papier, de schoonmaakmiddelen is er geen pakje paracetamol meer te zien in de winkels!

Maar is dat wel een goed idee om preventief paracetamol te slikken?
Want denk je dat je daarmee het Coronavirus buiten de deur houdt?

Nou eigenlijk juist niet.

 

Het zit zo,

Je lijf is een mooi systeem wat met elkaar samenwerkt. Is er ergens een ontsteking, virus of bacterie die er niet thuishoort, dat gaat je lichaam de temperatuur opstuwen. Dat merk je want je krijgt het warm, je begint te zweten, je energie is weg en soms begin je koorts te krijgen.
Dat doet je lichaam niet voor niets, daar is een reden voor.

Met het omhoogstuwen van de temperatuur – verhoging – koorts, gaat het de strijd aan met de vijand. De binnendringer, dus het virus of de bacterie die de boosdoener is.

 

En wat blijkt?      Virussen en bacteriën houden niet van verhoging of koorts!

 

Maar houden meer van een lichaamstemperatuur van 37 graden. Jouw normale lichaamstemperatuur dus! Met het slikken van een pijnstiller zoals een paracetamol daalt je lichaamstemperatuur en verdwijnt de verhoging of koorts.

Kaasje voor de vijand!

Dus als je paracetamol gaat slikken ter preventie, dan heeft je lichaam dus ook geen kans om zelf antistoffen te gaan aanmaken. De bacterie of het virus te bestrijden. En nog een belangrijke, de schadelijke stoffen die vrijkomen bij het bestrijden van een infectie moeten weer ondersteund worden door een ander belangrijk proces. En dat verstoor je.  Niet doen dus!

Als je nu koorts hebt dan begrijpen we natuurlijk dat je niet afwacht totdat je lichaam zichzelf gaat genezen, maar bel je naar je huisarts en volg je zijn advies op.

Maar wat kun je zelf preventief doen:  

Ga boodschappen doen en sta met je boodschappen kar niet stil bij het schap van de paracetamol, maar sta eens stil bij de afdeling groenen en fruit. Laad je kar vol met veel groenten, het liefst in alle kleuren van de regenboog. Eet daarbij een haring, verse zalm, doe daar wat noten en zaden bij en garneer het geheel af met verse kruiden zoals koriander of peterselie.

En zo heb je je eigen paracetamol gegeten die veel effectiever is dan het kleine witte pilletje.

Ontvang onze nieuwsbrief!

Maandelijks verzenden wij een nieuwsbrief. De nieuwsbrief brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Praktijk de Waterlely! Hierin bespreken we ook alvast ons maandelijkse thema. Abonneer op onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws!