De zomer zit er weer aan te komen! Dit betekent voor velen zon, zee en strand. Helaas betekent dit voor sommigen onder ons ook een rode huid, rode bultjes en heel veel jeuk. Als je hier last van hebt, is de kans groot dat je een zonneallergie hebt. In deze blog leggen we je uit waarom nu net jij last hebt van deze allergie en geven we je tips hoe je je zonneallergie kunt verhelpen!   Een oorzaak van zonneallergie is dat je te veel histamine in je lijf hebt. Dit kan twee redenen hebben. De eerste is dat je lichaam te veel histamine aanmaakt. Als je al last hebt van een zonneallergie, dan kan bepaalde voeding dit ook nog verergeren. Denk maar eens aan bepaalde soorten fruit, groenten of vlees. Een complete lijst van histamine-rijke voeding vind je hier. Als je een gezonde darmflora hebt, wordt histamine in de darmen afgebroken door de stof histidine. Bij een zonneallergie wordt de overtallige histamine niet goed afgebroken. Hierdoor krijg je last krijgt van jeuk, rode bulten en zonneblaasjes. Als je wil weten of dit bij jou de oorzaak is, kun je hier een ontlastingsonderzoek aanvragen.  

Tips voor op de korte termijn

Als je momenteel al last hebt van de zonneallergie en hier zo snel mogelijk vanaf wil, geven we je hier wat tips om je allergie op de korte termijn te verhelpen:
  • Breng een nat kompres aan op de huid voor enige verlichting
  • Maak een kompres met yoghurt op een natte theedoek en leg dit op de huid
  • Doe hetzelfde als voorgaande tip, maar gebruik dan gepureerde komkommer
  • Smeer de huid in met een combinatie van yoghurt en kokosmelk
 

Zonneallergie behandelen

Wil je gewoon voor altijd weer kunnen genieten van de zomer en de zon, zonder last te hebben van jouw zonneallergie? Dan kan ik je zeker helpen! Bij Praktijk de Waterlely ga ik op zoek naar de oorzaak van je zonneallergie én help ik je met de behandeling. Je kunt hier een afspraak maken!    

Ontvang onze nieuwsbrief!

Maandelijks verzenden wij een nieuwsbrief. De nieuwsbrief brengt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van Praktijk de Waterlely! Hierin bespreken we ook alvast ons maandelijkse thema. Abonneer op onze nieuwsbrief om altijd als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws!